Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Turister solbader i den Israelske badebyen Eilat, ved Rødehavet. REUTERS/Amir Cohen/File Photo
Turister solbader i den Israelske badebyen Eilat, ved Rødehavet. REUTERS/Amir Cohen/File Photo les mer

Luftfart

SAS får israelsk pengestøtte til direkterute til Eilat

SAS er ett av flere flyselskaper som får økonomisk støtte fra Israel for en direkterute til landet. Israels mål er lokke til seg flere turister.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

SAS hadde tidligere direkterute fra København til Tel Aviv, men kuttet ruten i 2015 på grunn av mannskapsmangel, manglende inntjening i et tøft marked og det selskapet betegnet som en ustabil situasjon i regionen.

Fra høsten setter imidlertid SAS opp en ny ukentlig direkterute til turistbyen Eilat ved Akababukta helt sør i landet, denne gang fra Stockholm, skriver avisen Dagen.

Ifølge The Jerusalem Post kom avtalen i havn etter lange forhandlinger med det israelske turistdepartementet, der departementet bidrar med 45 euro per passasjer og Eilats hotellforening med 15. Totalt støttes SAS med om lag 550 kroner per passasjer som flyr til Israel.

Turistdepartementet har også gått inn med pengestøtte til Ryan Air og Wizz Airs direkteruter til Tel Aviv.

– Vi har satt som mål å få nye direkteruter til Israel og vi ser nå stadig flere flyselskaper som flyr til Israel og tar med seg rekordmange turister, sier turistminister Yariv Levin.

SAS Stockholm Israel Yariv Levin Ryan Air Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.