Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den 40 kvadratmeter store fritidseiendommen på Nakholmen i Oslo, ble solgt for 300.000 kroner over prisantydning. Foto: Privat
Den 40 kvadratmeter store fritidseiendommen på Nakholmen i Oslo, ble solgt for 300.000 kroner over prisantydning. Foto: Privat les mer

Eiendom

Kupping ga prisrekord for minihytte

Nakholmen-eiendom med tørrklosett ble kuppet før visning.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

I fjor sommer gikk det heftig for seg i budrundene på de tre øyene Lindøya, Bleikøya og Nakholmen, kun noen minutter med båt fra Oslo sentrum.

På flere av visningene var det køer av interessenter utenfor hytteveggene, det ble satt prisrekorder og meglerne opplevde forsøk på kupping.

Rett før påske varslet eiendomsmegler Marius Berger i Eie eiendomsmegling at han skulle legge ut en 40 kvadratmeter stor hytte på Nakholmen for salg med en prisantydning på 4,6 millioner kroner. 

Nå er minihytta kuppet før visning, for 4,9 millioner kroner, ifølge Berger.

– Dette er prisrekord for en småhytte der ute, sier Berger, som i en årrekke har solgt hytter i Indre Oslofjord.

Stående rekord for småhytter på øyene var 4,45 millioner kroner.

– Vil oppnå svært høye priser

Berger anslår at prisene for minihyttene har steget 40 prosent de siste tre årene

– De tre øyene er en liten verden for seg selv, men jeg tror de virkelig attraktive objektene på disse øyene vil oppnå svært høye priser, sier Berger.

Det er til sammen rundt 550 småhytter på Lindøya, Bleikøya og Nakholmen.

Berger mener flere ting presser prisene til værs i Oslos innerste skjærgård:

  • Nærhet til byen. Fergeholdeplassen er flyttet fra Vippetangen til den mer sentralt beliggende og mer attraktive Rådhuskaia i nærheten av Aker Brygge. 
  • Interessen for sjøeiendom har ifølge megleren tatt seg opp, samtidig som mange ønsker at fritidseiendom skal være nøktern.
  • Og er det noe nøkternt man er ute etter, får man det her. På øyene er den maksimale hyttestørrelsen 32 kvadratmeter pluss hems, eller 40 kvadratmeter på ett gulv. Rekordeiendommen har tørrklosett, ikke vannklosett.

Mer interesse fra pengesterke

Hytta til 4,9 millioner kroner ligger i første rekke mot sjøen på Nakholmens vestside med panoramautsikt mot skipsleia, Oslo by, Bygdøy og Fornebulandet.

En gammel klausul i festekontrakten sier at hyttene ikke kan pantsettes. De millionene man spytter inn for å sikre seg noen kvadratmeter, må derfor skaffes via egenkapital eller pant i annen eiendom.

– For noen år tilbake hadde jeg interessenter som konkluderte med at disse gamle arbeiderhyttene ble for mye østkant. Men nå har dette snudd, sier Berger, som mener han merker økt interesse fra det pengesterke segmentet.

Oslo Marius Berger Vippetangen Hyttemarkedet Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.