Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Rolig ukeavslutning på New York-børsen. Foto: BRYAN R. SMITH/AFP/NTB Scanpix
Rolig ukeavslutning på New York-børsen. Foto: BRYAN R. SMITH/AFP/NTB Scanpix les mer

Børs

Wall Street i rødt i påvente av presidentvalg

Wall Street faller i rødt fredag før søndagens første runde i det franske presidentvalget. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dow Jones er ned 0,2 prosent til 20 537 poeng. S & P 500 faller 0,38 prosent til 2347 poeng, mens Nasdag er ned 0,25 prosent til 5902 poeng. 

Spent på Frankrike

Sentrumskandidaten Emmanuel Macron leder de fleste meningsmålingene før søndagens første valgrunde. Det er ventet at han vil møte høyresidens Marine Le Pen i den andre valgrunden i det franske presidentvalget. 

– Selv om Macron er blitt ansett som en favoritt til å bli Frankrikes neste president, vil en uventet valgseier for Marine Le Pen kunne slå bena under EUs samarbeid og skape en tidevannsbølge med risikoaversjon, sier analytiker Lukman Otununga i FXTM til Reuters.com. 

Skattereform?

Etter to uker med fall, kan torsdagens børsopptur sikre at Wall Street går ut i pluss denne uken. Gårsdagens børsvekst skyldes finansminister Steven Mnuchins uttalelser om at Trump administrasjonen vil legge frem en skattereform «very soon». Fredag signerer Trump flere såkalte president-ordre i Finansdepartementet. Ordrene følger opp de Trump skrev ut i februar. Ordren er å gå alle reformer og lovgiving som omfatter banker og finansinstitusjoner etter i sømmene, for å se om det er mulig å kutte noen av innstramningene som kom etter finanskrisen. 

Bedre enn ventet fra de fleste

Uken har ellers budt på en strøm av førstekvartals-resultater fra selskapene på børsen. Av de 95 selskapene på S & P 500 som har rapportert per fredag morgen, har 75 prosent levert bedre resultat enn ventet, ifølge Thomson Reuters Data, skriver Reuters.com. 

Oljeprisfall

Det har vært en dårlig uke for oljeprisen. Den falt kraftig onsdag etter ferske tall om høyere oljelagre enn ventet ble offentliggjort. Fredag faller den videre på usikkerheten om Opecs produksjonskutt vil skape balanse mellom etterspørsel og tilbud i markedet. 

Brent 1. posisjon er ned 2,38 prosent til 51,75 dollar fatet fredag kveld.

Amerikanske råoljepriser er ned 2,62 prosent til 49,35 dollar fatet.

Dow Jones Emmanuel Macron Nasdag EU Marine Le Pen Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.