Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix les mer

Spillselskaper

Bankene stopper overføringer fra utenlandske spillselskaper

Fra mandag stopper norske banker overføring av penger fra utenlandske spillselskaper. Norske spillere kan gå glipp av både innskutte midler og premiepenger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Utbetalingsstoppen er et pålegg fra Lotteritilsynet og en del av norske myndigheters kamp for å hindre utenlandske spillselskaper i å rekruttere norske kunder, skriver Klassekampen. Tilsynet mener spillvirksomheten bryter med det norske spillmonopolet, mens spillselskapene mener pålegget er i strid med EØS-avtalen.

– Dette vedtaket inngår i et langsiktig arbeid hvor vi tar i bruk de mulighetene vi har i regelverket til å stanse ulovlige pengespill, sier avdelingsdirektør Linda Vøllestad Westbye i Lotteri- og stiftelses­tilsynet. Tiltaket blokkerer overføringer fra sju kontonumre, to av dem tilhører spillselskaper, mens de øvrige fem tilhører betalingstjenester selskapene benytter.

I 2015 omsatte de utenlandske selskapene for halvannen milliard kroner i det norske markedet og beløpet øker fra år til år.

Lotteritilsynet Bank Spillpolitikk Spill Spillselskaper
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.