Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oslo Børs. Foto: Johansen, Erik/NTB Scanpix
Oslo Børs. Foto: Johansen, Erik/NTB Scanpix les mer

Finans

På agendaen denne uken

Resultatsesongen er i gang, samtidig som internasjonale investorer følge med på brexit- og frexit-signaler i uken som kommer. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Denne uken vil europeiske og internasjonal finansmarkeder kunne preges av det franske presidentvalget. Søndag ble det klart at sentrumskandidaten Emmanuel Macron vil møte den høyrevridde kandidaten Marine Le Pen i siste runde av valget. Det sendte eurokursen til det høyeste nivået på fem måneder.

Frexit og brexit

Macron er favoritten til å vinne, men ethvert tegn på at Le Pens sjanser blir bedre kan føre til uro i markedene ettersom Le Pen er en uttalt kritiker av EU og euroen.

I tillegg begynner den britiske valgkampen for alvor etter at statsministeren Theresa May i forrige uke annonserte at hun vil holde et fremskyndet valg i juni. Markedene vil følge mulige brexit-signaler tett.

Resultatsesongen

I Norge vil en rekke selskaper legge frem sine kvartalsrapporter denne uken: Teknologiselskapet Nordic Semiconductor har allerede levert sine tall, som endte i tråd med forventningene.

  • Onsdag: Forbruksbanken Monobank, papirprodusenten Norske Skog, meieriprodusenten Tine, sportsutstyrskjeden XXL, gjødselprodusenten Yara og finansselskapet ABG Sundal Collier.
  • Torsdag: Undervannsentreprenøren Subsea 7, it-selskapet Atea, eiendomsselskapet Entra med John Fredriksen på eiersiden, flyselskapet Norwegian, butikkjeden Europris, de norske bankene Sparebank 1 SR-Bank, Sparebanken Møre og Storebrand i tillegg til de svenske bankene Nordea og SEB.
  • Fredag: Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet Aker BP, storbanken DNB, aluminiumsprodusenten Norsk Hydro, panteautomatprodusenten Tomra Systems, Protector Forsikring og Danske Bank i Danmark.
  • Flere internasjonale selskaper, deriblant flyprodusenten Boeing, den amerikanske teknologigiganten Microsoft, søkemotoren Googles morselskap Alphabet, e-handelsgiganten Amazon, den amerikanske telekomgiganten AT&T og det japanske teknologiselskapet Sony, kommer med resultater denne uken. 

Oljeprisen

Som vanlig publiseres amerikanske oljelagertall tirsdag og onsdag denne uken. Hvor mye olje det til enhver tid er på lager i USA har de siste månedene dominert oljemarkedet og sendt oljeprisen både opp og ned. 

Lagrene har fortsatt å ligge nær rekordnivåer de siste månedene, og presset prisene nedover. Oljekartellet Opec, med Saudi-Arabia i spissen, har på sin side kuttet oljeproduksjon og dratt prisen i motsatt retning. Kartellet vedtok en kuttavtale i november i fjor, som trådte i kraft 1. januar og etter planen skal vare ut juni måned i år.

Oljeprisene stiger for første gang på seks dager, idet en Opec-ledet komité meldes å ha gitt sin støtte til en forlengelse av avtalen om kutt i produksjonen ut over første halvår, og idet utfallet av første runde i presidentvalget i Frankrike ga økt risikovilje i markedet, skriver Bloomberg News og TDN Finans.

Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.