Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenlandske aktører vil åpne det norske nettspillmarkedet og angriper Norsk Tippings spillmonopol. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Utenlandske aktører vil åpne det norske nettspillmarkedet og angriper Norsk Tippings spillmonopol. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix les mer

Politikk

Europeiske spillselskaper vil ha slutt på norsk spillmonopol

Den europeiske foreningen for spill på internett mener spillmonopolet til Norsk Tipping bryter med EØS-avtalen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I et brev til Kulturdepartementet går European Gaming & Betting Association (Egbas) til angrep på Norsk Tippings monopol, skriver Klassekampen.

De mener det norske systemet «representerer et vesentlig hinder for EU-regulerte spillselskaper og bryter med EØS-avtalen», skriver generalsekretær i Egbas, Maarten Haijer, i brevet. Haijer mener Norge går i motsatt retning av andre europeiske land, som introduserer nye lisensregimer som følge av økt etterspørsel etter onlinespill.

Kan gå mot søksmål

– Dessverre går Norge i motsatt retning. I stedet for å sørge for et attraktivt, regulert tilbud, fokuserer det på å håndheve nasjonale grenser på internett gjennom å prøve å innskrenke forbrukernes rett til å velge, skriver Haijer til Klassekampen.

Foreningen Spillavhengighet Norge tror det kan gå mot et søksmål mot norske myndigheter.

– Vårt inntrykk er at spillselskapene jobber ganske heftig med å få opp en ny sak mot Norge for EU-domstolene, sier leder i Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo.

Norsk Tipping Kulturdepartementet Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.