Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Uber satser hardt på å komme seg opp i luften. Foto: Illustrasn/Uber/Reuters/NTB Scanpix
Uber satser hardt på å komme seg opp i luften. Foto: Illustrasn/Uber/Reuters/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Ubers luftige taxi-planer tar form

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Uber har møtt mye motgang verden rundt og slitt med store ledelsesproblemer den siste tiden, men jobber likevel intensivt med svært luftige planer.

Selskapet er godt i gang med å legge til rette for flyvende taxier i samarbeid med flyselskaper, skriver Financial Times.

Uber opplyste denne uken om at det planlegger å demonstrere flyvende kjøretøy innen 2020 i Dubai og Dallas i USA, og med fullskala operasjoner innen 2023. 

Det elektriske flyet som skal benyttes skal kunne ta av og lande vertikalt og vil derfor ikke ha behov for noen rullebane. I motsetning til et helikopter, vil Ubers taxifly ha flere små rotorer og faste vinger, noe som gjør dem roligere og mer effektive.

For å sikre at visjonene blir virkelighet inngår Uber partnerskap med en rekke selskaper, som den brasilianske flyprodusenten Embraer.

«Trykk på en knapp»

– Bymessig luftfart er et naturlig neste skritt for Uber. Vi jobber med at «trykk på en knapp, få en levering» skal bli en realitet, sa selskapets sjefutvikler Jeff Holden til FT i forbindelse med presentasjon av programmet tirsdag. Flyene skal ha en rekkevidde på over 150 kilometer og kunne ta et ukjent antall passasjerer.

Selv om Ubers taxifly i utgangspunktet vil ha menneskelige piloter, sier Holden at flyet til slutt vil være selvstyrende, noe som vil bidra til å redusere kostnadene til nivå med en vanlig UberX-tur på bakken.

Fly-taxi og andre prosjekter i Uber er en stund blitt «distrahert» av ledelsesproblemene der flere ledende ansatte har sluttet.

Toppsjef Travis Kalanick har imidlertid lovet å endre sin lederstil og ansette en ny driftssjef etter flere tilbakeslag, som søksmål om selvkjøringsteknologi og påstander om seksuell trakassering.

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.