Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Microsoft-toppene Joe Belfiore (til venstre), Terry Myerson og Alex Kipman poserer med HoloLens-briller. Foto: Glenn Chapman/AFP/NTB Scanpix
Microsoft-toppene Joe Belfiore (til venstre), Terry Myerson og Alex Kipman poserer med HoloLens-briller. Foto: Glenn Chapman/AFP/NTB Scanpix les mer

Teknologi

– Smarttelefonen er allerede død

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I fjor ble det solgt nesten 1,5 milliarder smarttelefoner i verden ifølge analyseselskapet Gartner. Apple alene solgte 50,8 millioner smarttelefoner i årets første kvartal, noe som imidlertid skuffet markedet.

Men den skuffelsen blir for ingenting å regne hvis Microsoft-topp Alex Kipman får rett i sine påstander.

Han hevder smarttelefonens æra allerede er over.

– Smarttelefonen er allerede død. Folk har bare ikke innsett det ennå, sier Kipman i et intervju med Bloomberg.

Kipman er mannen bak Microsofts «mixed reality-briller» som gjør det mulig å legge et digitalt filter på den virkelige verden. Og det er nettopp mixed reality han mener er fremtiden og som vil erstatte smarttelefonen.

Dele og samarbeide

Microsofts Hololens er en stand-alone-enhet som ikke krever oppkobling til en pc eller telefon for å fungere. «Mixed reality-brillene» projiserer bilder foran øynene dine slik at det ser ut som de finnes i rommet du befinner deg i.

Forsøk med dette skjer allerede i Forskningsparken i Oslo, der blant annet en kirurg ved hjelp av hologramteknologi opplever at han, bokstavelig talt, holder et hjerte i hånden. 

– Dette er jo briljant!, sa barnekardiolog Henrik Brun ved Rikshospitalet da DN var med på testing av slike briller nylig.

Det er også mulig at flere kan dele hologram og dermed vise andre det man ønsker og samarbeide om prosjekter.

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.