Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Her ved LO-kongressen kan ikke LO-leder Gerd Kristiansen gjenvelges fordi hun har passert 60 år. Foto: Per Thrana
Her ved LO-kongressen kan ikke LO-leder Gerd Kristiansen gjenvelges fordi hun har passert 60 år. Foto: Per Thrana les mer

Arbeidsliv

Går av som LO-leder – men beholder lønnen

Gerd Kristiansen (61) får full lønn på 1,2 millioner kroner årlig de neste tre årene etter at hun denne uken går av som LO-leder. Systemet har vært brukt for avgåtte LO-ledere i flere tiår.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

–Avtalen er med arbeidsplikt. Jeg skal blant annet være styreleder i Norsk Folkehjelp, sier Kristiansen til DN.

      Hennes forgjengere på LO-toppen – Yngve Hågensen, Gerd-Liv Valla og Roar Flåthen har alle vært til stede på LO-kongressen i Oslo denne uken. Og alle har nytt godt av at LO formelt ansatte dem som konsulenter eller rådgivere på full lønn etter at de gikk av som LO-ledere.

      – Jeg var ansatt på samme lønn frem til jeg fylte 65 år, deretter gikk jeg på ordinær pensjon. Jeg møtte hver dag. Ordningen ble innført under Tor Aspengren i 1969, sier Yngve Hågensen til DN.

 Jobbet

Hågensen (79) var LO-leder i 12 år fra 1989–2001. Lønn løp altså i to år etter avgangen. Men ingen bestrider at han jobbet for den – da og senere. Selv som 79-åring har Hågensen holdt rundt 25 foredrag så langt i år – og sist vært 1. mai-taler på Svalbard.

LO-ledelsen og pensjon

  • LO hadde i årtier en bestemmelse om at sentrale tillitsvalgte ikke skulle være over 60 år.
  • I forbindelse med gjenvalg av Yngve Hågensen til hans tredje periode som LO-leder 1997–2001 ble regelen endret.
  • Da ble det bestemt at valg /gjenvalg måtte skje før fylte 60, men vedkommende kunne stå ut perioden selv om 60 år ble rundet.
  • LO ansetter og dekker full tidligere lønn for sentrale tillitsvalgte fra valgperiodens utgang til fylte 65 år.
  • Ved pågående LO-kongress kan LO-leder Gerd Kristiansen og nestleder Tor Arne Solbakken ikke gjenvelges fordi de har passert 60 år. De får dermed rettigheten til ansettelse med beholdt lønn.
Vis mer

Etterfølgeren Gerd-Liv Valla hadde likeens rådgiverstilling i LO fra avgangen i 2007 til 65-års alder i 2013. Hun var blant annet engasjert i Fagrådet for arbeidsrettet rehabilitering i helsetjenesten.

– Ja, jeg har arbeidet. Det har blant annet vært en del styreverv, sier Roar Flåthen, LO-leder frem til for fire år siden.  

Han har blant annet vært styreleder i Amedia og har hatt styreverv i Sparebank 1-selskaper.

Blandet

Hele den valgte toppledelsen i LO sentralt har hatt samme seniorordning som ekslederne: Ansettelse med full lønn fra avgang i verv til 65 år, deretter i praksis to tredjedeler av gammel lønn i pensjon. 

De avgåtte LO sjefene Yngve Hågensen (fra venstre), Gerd-Liv Valla og Roar Flaathen har alle nytt godt av at LO formelt ansatte dem som konsulenter eller rådgivere på full lønn etter at de gikk av som LO-ledere. Foto: Per Thrana

I de ulike LO-forbundene er praksisen en annen. 

– Det kommer nok til å bli endringer i LO etter hvert – som det er blitt forbundene. Vi fulgte LO sentralt, men har gått over til ordinære pensjonsregler, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
LO Pensjon Gerd Kristiansen Roar Flåthen Tor Aspengren Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.