Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Donald Trump Foto: AP / NTB scanpix Foto: Evan Vucci
President Donald Trump Foto: AP / NTB scanpix Foto: Evan Vucci les mer

Utenriks

– Trump vil granske påstander om valgfusk

President Donald Trump vil nedsette en kommisjon som skal granske påstander om valgfusk, opplyser kilder i Det hvite hus.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kildene opplyser til nyhetsbyrået AP at Trump ventes å undertegne en presidentordre torsdag om å nedsette en slik kommisjon. Det er ikke kjent hvem kildene er.

Ifølge en av kildene skal kommisjonen ledes av visepresident Mike Pence og Kansas-politikeren Kris Kobach.

«Ulovlige stemmer»

Kommisjonen skal granske påstander om urettmessig stemmegivning og feil ved registrering av velgere i forkant av presidentvalget i fjor.

Trump har, uten å legge fram bevis for det, hevdet at mellom 3 og 5 millioner mennesker stemte ulovlig i valget.

Lover å fortsette granskning

FBI-sjef Andrew McCabe lover å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.

Den fungerende FBI-direktøren møtte torsdag i høring i det amerikanske Senatet om trusler mot USAs sikkerhet. Der skulle etter planen James Comey ha møtt. Onsdag fikk han derimot sparken som leder av etaten.

Mange reagerte på at Comey måtte gå, midt under etterforskningen av hvorvidt president Trumps valgkamp hadde forbindelser til Russlands innblanding i valget. Under høringen uttalte McCabe at etterforskningen skal fortsette og at han vil holde Kongressen underrettet om ethvert forsøk som måtte komme på å utsette den.

Donald Trump FBI USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.