Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

EU- president Donald Tusk er ikke populær i den sittende polske regjeringen.  Foto: THIERRY CHARLIER
EU- president Donald Tusk er ikke populær i den sittende polske regjeringen.  Foto: THIERRY CHARLIER les mer

Lech Kaczynski

EU-presidenten innkalt til nok et avhør i Polen

Polsk påtalemyndighet har igjen innkalt EU-president Donald Tusk til avhør, denne gang i forbindelse med etterforskningen av en flystyrt i 2010.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er andre gang Tusk blir innkalt til avhør i hjemlandet – der politiske motstandere av EU-presidenten har makten. Denne gangen er det i forbindelse med en flystyrt i 2010 at Tusk skal avhøres.

Flyet styrtet i Russland, og Polens daværende president Lech Kaczynski og 95 andre omkom. Polens nåværende forsvarsminister sa i mars at Tusk mistenkes for å være skyldig i «diplomatisk forræderi», fordi han ikke sikret polsk deltakelse i etterforskningen av styrten. Tusk var på det tidspunkt statsminister i Polen.

En talskvinne for påtalemyndigheten opplyser at Tusk skal avhøres 5. juli.

Forrige gang Tusk ble avhørt i hjemlandet, var i april. Da måtte EU-presidenten tilbringe åtte timer bak lukkede dører for å svare på spørsmål i forbindelse med en sak mot to tidligere militærtopper i Polen. Granskingen dreide seg om angivelig ulovlig kontakt mellom polske og russiske etterretningsansatte på den tiden da Tusk var statsminister.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Tusk Polen EU Russland Lech Kaczynski
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.