Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
EU- president Donald Tusk er ikke populær i den sittende polske regjeringen.  Foto: THIERRY CHARLIER
EU- president Donald Tusk er ikke populær i den sittende polske regjeringen.  Foto: THIERRY CHARLIER les mer

Lech Kaczynski

EU-presidenten innkalt til nok et avhør i Polen

Polsk påtalemyndighet har igjen innkalt EU-president Donald Tusk til avhør, denne gang i forbindelse med etterforskningen av en flystyrt i 2010.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er andre gang Tusk blir innkalt til avhør i hjemlandet – der politiske motstandere av EU-presidenten har makten. Denne gangen er det i forbindelse med en flystyrt i 2010 at Tusk skal avhøres.

Flyet styrtet i Russland, og Polens daværende president Lech Kaczynski og 95 andre omkom. Polens nåværende forsvarsminister sa i mars at Tusk mistenkes for å være skyldig i «diplomatisk forræderi», fordi han ikke sikret polsk deltakelse i etterforskningen av styrten. Tusk var på det tidspunkt statsminister i Polen.

En talskvinne for påtalemyndigheten opplyser at Tusk skal avhøres 5. juli.

Forrige gang Tusk ble avhørt i hjemlandet, var i april. Da måtte EU-presidenten tilbringe åtte timer bak lukkede dører for å svare på spørsmål i forbindelse med en sak mot to tidligere militærtopper i Polen. Granskingen dreide seg om angivelig ulovlig kontakt mellom polske og russiske etterretningsansatte på den tiden da Tusk var statsminister.

Donald Tusk Polen EU Russland Lech Kaczynski
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.