Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Jus

Polititopper bekymret for økt organisert kriminalitet i Norge

Kripos-topp Eivind Borge og Oslo-politiets Einar Aas sier det er for lett å etablere seg som kriminell i Norge. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– De siste åra har vi sett eksempler på at kriminelle nettverk trekker til seg profesjonelle aktører som leger, advokater og revisorer. Kriminelle bruker disse aktørene for å legge forholdene til rette for kriminalitet. På denne måten får kriminelle innflytelse i det norske samfunnet, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, politiinspektør Eivind Borge til Dagbladet.

Han får medhold av sjefen for seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, politiinspektør Einar Aas.

– Tidligere holdt kriminelle seg for seg selv. Nå ser vi at kriminelle tar steget for å bli integrert i samfunnet. Det er en klar tendens at kriminelle forsøker å bli en del av det lovlige samfunnet, samtidig som de bedriver kriminalitet, sier Borge.

Advokatforeningen er klar over utfordringene, og bekrefter at de har eksempler på medlemmer som har begått straffbare handlinger. Direktør for Avdeling for Jus og arbeidsliv i Legeforeningen, Lars Duvaland, sier de antar at det skjer uhyre sjelden at leger bevisst samarbeider med kriminelle nettverk.

Kripos Oslo politidistrikt Einar Aas Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.