Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Clarksons-sjef Andi Case (t.v.), her med Peter M. Anker i forbindelse med fusjonen med norske R.S. Platou i 2014. Foto: VisMedia/justin Thomas
Clarksons-sjef Andi Case (t.v.), her med Peter M. Anker i forbindelse med fusjonen med norske R.S. Platou i 2014. Foto: VisMedia/justin Thomas les mer

Shipping

Skipsmeglertoppen fikk 40 millioner i lønn og bonus i fjor

Nå gjør aksjonærene opprør.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Et betydelig antall aksjonærer i de renommerte skipsmeglervirksomheten Clarksons gjør opprør mot det de mener er overdreven utbetaling til selskapets toppledelse, skriver DNs søsteravis TradeWinds.

Over 26 prosent av aksjonærene stemte imot Clarksons kompensasjonsrapport, og like mange var imot selskapets lønnspolitikk, ifølge TradeWinds.

Clarksons-sjef Andi Case fikk utbetalt 3,7 millioner pund, over 40 millioner kroner, i lønn og bonus for 2016, ifølge årsrapporten. Bonusen utgjorde hele 2,9 millioner pund, 32 millioner kroner. 

Aksjonærrådgivingsselskapet Pensions & Investment Research Consultants (PIRC) hadde i forkant anbefalt aksjonærene ikke å godkjenne rapporten. 

Blant annet reagerer PIRC på at det ikke er bonustak, og at grunnlønnen, 550.000 pund i Cases tilfelle, er i det øvre sjiktet blant sammenlignbare virksomheter, ifølge avisen.

Clarksons opplyser i en melding at kompensasjonen ble vedtatt, men at styret registrerer den sterke motstanden.

«Vi har gått i dialog med selskaper største aksjonærer for å vite mer om deres bekymringer knyttet til styrets kompensasjonsrapport og lønnspolitikk, og vil fortsette å snakke med aksjonærene gjennom året», heter det, ifølge TradeWinds.

Shipping
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.