Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
 Både høyre- og venstresiden stoler på Dagens Næringsliv, ifølge Medborgerpanelet. Foto: Aleksander Nordahl
 Både høyre- og venstresiden stoler på Dagens Næringsliv, ifølge Medborgerpanelet. Foto: Aleksander Nordahl les mer

NRK Dagsrevyen

«Alle» stoler på DN

Venstresiden stoler på DN, høyresiden har lav tillit til Klassekampen,  viser funn fra undersøkelsen Norsk Medborgerpanel.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Partipolitisk standpunkt påvirker bare til en viss grad folks tillit til norske medier.  840 av de 5000 deltakerne i Medborgerpanelet er tilfeldig trukket ut og spurt hvilken grad av tillit de har til NRK Dagsrevyen, TV 2-nyhetene, Aftenposten, Dagens Næringsliv og Klassekampen. 

Skeptisk til Klassekampen

Det så ikke ut til at hva folk stemte ved valget i 2013 har mye å si for hvorvidt de stoler på NRK Dagsrevyen, TV 2-nyhetene, Aftenposten og Dagens Næringsliv (DN). Men når folk blir spurt om de stoler på den røde avisa Klassekampen, er Høyre- og Frp-velgere langt mer skeptiske enn andre og har tilnærmet lav tillit til avisa.

Overrasket over funn

Forskerne bak undersøkelsen sier til Klassekampen at de hadde ventet å se den samme effekten for DN, at venstresidas velgere ville ha lavere tillit til den avisa, men der er tilliten stabil, uavhengig av politisk preferanse.

Postdoktor Eirik Knudsen ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen sammenligner høyresidens skepsis til Klassekampen med Fox News-effekt: Der folk eksponerer seg for nyheter som underbygger meninger de allerede har og stoler mer på nyhetskilder de er politisk enige med.

Aftenposten Klassekampen NRK Dagsrevyen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.