Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Prosafe-riggen Safe Boreas har enn så lenge kontrakter, men riggutnyttelsen i selskapet ligger på 40 prosent. Foto: TOM HAGA/PROSAFE
Prosafe-riggen Safe Boreas har enn så lenge kontrakter, men riggutnyttelsen i selskapet ligger på 40 prosent. Foto: TOM HAGA/PROSAFE les mer

Finans

Tapte 793 millioner kroner på ett år på Prosafe

Oppkjøpsselskapet Hitec Visions underbruk North Sea Strategic Investments måtte ta et sviende tap på boligriggselskapet Prosafe i fjor. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligriggselskapet Prosafe var en av fjorårets klareste taperaksjer på Oslo Børs med et fall på 92 prosent. Det svir for aksjonærene. Oppkjøpsselskapet Hitec Vision etablerte i 2015 investeringsselskapet North Sea Strategic Investments (NSSI) for å ta posisjoner i «utvalgte oljeserviceselskaper på Oslo Børs».

Barbert bort 793 millioner kroner i verdier

Ifølge årsregnskapet til selskapet traff de ikke akkurat planken da de valgte ut selskaper. NSSI har investert 1,54 milliarder kroner i rigghotellselskapet Prosafe, mens verdien ført i regnskapet for 2016 endte med et underskudd på 793 millioner kroner. 

Prosafe har vært sterkt tynget av gjeld i kombinasjon med dårlig marked for deres boligrigger, og var gjennom en stor restrukturering i fjor. Selskapet sliter fortsatt med å få kontrakter på riggene. Ifølge førstekvartals-resultatet er dekningen på riggene nede i 40 prosent. Prosafe har skrapet fire rigger det siste året.

Blodrødt resultat

Den andre investeringen til NSSI er i Kværner. Der har utviklingen vært bedre, og resultatet av investeringen noteres til 164 millioner kroner. 

Det drar opp resultatet noe, men underskuddet i NSSI endte til slutt på 634 millioner kroner.  

Oslo Børs Hitec Vision NSSI North Sea Strategic Investment Oljeservice Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.