Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Analytiker Janne Kvernland i Nordea Markets. Foto: Javad Parsa
Analytiker Janne Kvernland i Nordea Markets. Foto: Javad Parsa les mer

Energi

Venter Seadrill-fall på 78 prosent

Aksjekursen i det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet har falt 98 prosent siden toppen i 2014. Nå venter Nordea Markets at aksjen vil bli nærmest verdiløs mens selskapet kjemper for overlevelse i omfattende gjeldsforhandlinger

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fredag har aksjekursen i det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill falt med oppunder 20 prosent. Og stadig flere analytikere tror det kan falle enda mer. 

Følg markedet på minutt for minutt på DN Investor. 

Nordea Markets nedgraderer fredag selskapets kursmål – altså hvilken verdi det venter at aksjen vil ha – fra fem kroner til én krone. Ut fra nåværende kurs på rundt 4,50 kroner utgjør det et fall på 78 prosent. Selskapet har falt med 98 prosent siden toppnoteringen i 2014. 

«Svært lite verdi»

«Vi er overbevist om at det vil gjenstå svært lite verdi for aksjonærene etter restruktureringen», heter det i en rapport skrevet av Nordea Markets-analytiker Janne Kvernland, kalt «Å flytte fjell (av gjeld) tar tid», fredag.

Nedgraderingen kommer i kjølvannet av Seadrills kvartalsrapport, som ble lagt frem denne uken. 

Gjeldsfjell

Selskapet la onsdag frem bedre enn ventede kvartalsresultater, opplyste at det bytter toppsjef og lettet på sløret om selskapets gjeldsforhandlinger.

Den avtroppende Seadrill-sjefen Per Wullf sa tidligere denne uken at han er «temmelig sikker» på at forhandlingene om Seadrills gigantgjeld, som har truet med å velte selskapet i lang tid vil ende i retten i Storbritannia eller USA.

Aksjen var på det meste opp over 20 prosent på Oslo Børs etter å ha lagt frem resultatet, med en aksjekurs på oppunder 5,9 kroner aksjen. Oppgangen har nå blitt så godt som utradert.

Seadrill har vært gjennom tøffe tider de siste årene, og Fredriksen jobber på spreng for å redde selskapet.

SEADRILL MANAGEMENT AS

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Storbritannia Per Wullf Seadrill Oslo Børs Fredriksen Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.