Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Dette uthuset på Nesøya i Asker ble kappet i to. Nå er mannen som sto bak tiltalt for grovt skadeverk. Arne Vigeland, som ikke vil bli avbildet, møtte blant annet sammen med sin forsvarer, Trygve Staff (til høyre). Foto: Gunnar Blöndal og Elin Høyland
Dette uthuset på Nesøya i Asker ble kappet i to. Nå er mannen som sto bak tiltalt for grovt skadeverk. Arne Vigeland, som ikke vil bli avbildet, møtte blant annet sammen med sin forsvarer, Trygve Staff (til høyre). Foto: Gunnar Blöndal og Elin Høyland les mer

Jus

Uthuskapper nekter straffskyld

Arne Vigeland ble i 2014 kjent for store deler av norsk offentlighet etter at han leide inn to håndverkere til å kappe naboens uthus i to. Nå står han tiltalt for grovt skadeverk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag morgen møtte Arne Vigeland (43) i Asker og Bærum tingrett i Sandvika utenfor Oslo tiltalt for grovt skadeverk. Vigeland, som ikke vil bli avbildet, møtte sammen med sin forsvarer, Trygve Staff og advokatfullmektig Petter Sogstad Grannes, som han har engasjert for egen regning.

På spørsmål om straffskyld erklærte Vigeland seg ikke skyldig.

Det er satt av fire dager til rettssaken som skal belyse hva som skjedde i slutten av mars 2014, da en steinmur, et morelltre, et plommetre, noen bærbusker ble fjernet. En uke etter ble uthuset til ekteparet Waage skåret på tvers, samt at et veksthus og et gjerde ble revet og fjernet.

Her er Vigelands forsvarer Trygve Staff sammen med aktor, politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen. Foto: Elin Høyland

Da rettens administrator spurte om han erkjente straffskyld for det første forholdet, foregrep Vigeland begivenhetene.

– Nei, muren og vegetasjonen er min, og muren er ikke fjernet, sa 43-åringen, før administrator sa han ville få anledning til å forklare seg senere.

Påtalemyndigheten mener arbeidene Vigeland fikk utført i 2014 utgjør grovt skadeverk og viser til at skaden er betydelig.

19 vitner

 For å iretteføre saken er 19 vitner bedt om å møte, inkludert de fornærmede naboene. 

 Det skal også legges frem en rekke dokumentbevis for å belyse forholdene knyttet til grensene mellom eiendommene og de private veiene der striden har utspilt seg. På tirsdag vil retten reise ut til Nesøya for en befaring på tomtene.

Allerede første dag spurte rettens administrator hvorfor bevisførselen er så omfattende. Eneste svaret hun fikk var at påtalemyndigheten og forsvaret mente det var satt av nok tid til saken.

Store deler av mandagen er satt av til aktors innledningsforedrag og Vigelands forklaring. Mot ettermiddagen vil eierne av det avkappede uthuset forklare seg for retten.

Arne Vigeland Trygve Staff Nesøya Nabokrangel Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.