Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Donald Trumps svigersønn Jared Kushner skal være i FBIs søkelys. Her sammen med sin kone Ivanka Trump.  Foto: Brendan Smialowski
Donald Trumps svigersønn Jared Kushner skal være i FBIs søkelys. Her sammen med sin kone Ivanka Trump.  Foto: Brendan Smialowski les mer

Utenriks

Trumps svigersønn skal ha ønsket direktelinje til Putin

Etterforskere vil vite hvorfor, ifølge New York Times. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

USA-president Donald Trumps svigersønn Jared Kushner skal ha vært på jakt etter en direktelinje til Russlands president Vladimir Putin, skriver The New York Times. Dette ledet Kushner til et møte med den russiske bankmannen Sergey N. Gorkov, som FBI har rettet søkelyset mot den siste tiden. 

Nå vil føderale etterforskere vite hvorfor Kushner og Gorkov traff hverandre og hva de ønsket fra hverandre, skriver avisen. 

Gorkov skal være en bekjent av Putin, men er ikke kjent for å ha diplomatiske forbindelser til den russiske presidenten. 

Det hvite hus har tidligere uttalt at Kushner og Gorkov traff hverandre grunnet en forespørsel fra den russiske ambassadøren i USA, Sergey Kislyak. 

Ville opprette hemmelig kanal 

Washington Post skrev i forrige uke at Kushner foreslo å opprette en hemmelig kanal mellom Trumps overgangsteam og russiske myndigheter. 

Han skal ha foreslått en sikker og hemmelig kommunikasjonskanal mellom Trumps folk, Moskva og Russlands ambassadør til USA. Dermed kom enda et nytt moment i den pågående skandalen om mulig russisk innblanding i amerikansk politikk og upassende kontakt mellom russerne og kretsen rundt Trump.

Full tillit fra svigerfar 

Trump uttalte søndag at Kushner har hans fulle tillit, skriver Politico.com. 

– Jared gjør en god jobb for landet vårt. Jeg har total tillit til ham. Han er respektert av så og si alle, og han jobber med prosjekter som vil spare landet vårt for milliarder av dollar, skal Trump ha sagt ifølge avisen. 

I FBIs søkelys 

Det var torsdag i forrige uke det ble kjent at FBI har rettet søkelyset mot Kushner i granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske valget. 

Kilder med kjennskap til etterforskningen sa til Washington Post at det føderale politiet har fattet interesse for Kushner på grunn av hans omfattende kontakt med russerne. Etterforskerne ser på møter president Donald Trumps svigersønn holdt i desember med Russlands ambassadør til USA og med en bankmann fra Moskva.

USA Jared Kushner Russland Vladimir Putin FBI Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.