Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
EQT-partner Anders Misund står klar til å investere mer i norske selskaper. Foto: Mikaela Berg
EQT-partner Anders Misund står klar til å investere mer i norske selskaper. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

Varsler norske investeringer i nytt milliardfond

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det svenske oppkjøpsfondet EQT har hentet inn 1,6 milliarder euro, rundt 15 milliarder norske kroner, til et nytt fond for investeringer i mellomstore bedrifter i Nord-Europa kalt EQT Mid Market Euro. 

Vil ha milliardbedrifter

«Fondet retter seg mot mellomstore kvalitetsselskaper i Nord-Europa med en sterk markedsposisjon og et betydelig vekstpotensial.», heter det i en melding fra selskapet, som også varsler at det står klar til å investere i norske bedrifter.

– Vi har et lokalt team som vil investere i Norge som vil samarbeide med et globalt team som kan bringe internasjonal ekspertise. Det er ingen andre som har den setupen i det hele tatt, sier EQT-partner Anders Misund (43) til DN. 

Han opplyser at fondet i hovedsak vil se på fire sektorer i Norge: helse, teknologi, tjenester og «litt» industri. 

EQT opplyser å allerede ha investert i fire selskaper gjennom Mid Market-fondet: den nederlandske domeneleverandøren Trans IP, det tyske it-sikkerhetsselskapet Utimaco, det spanske telekomselskapet Adamo og det danske farmasiselskapet Fertin Pharma.

Selskapene omsatte for mellom åtte millioner og 114 millioner euro i 2016. Misund opplyser til DN at dette fondet ser etter selskaper med en selskapsverdi, såkalt Enterprise Value, på mellom 100 og 300 millioner euro, som omtrent tilsvarer verdier mellom like under en og tre milliarder kroner. 

Rundt 80 prosent av investorene i det nye infrastrakturfondet er også investert i EQTs øvrige fond. Kapitalinnhentingen er fulltegnet.

Les også: E

Nummer to

EQT opprettet også tidligere i år et nytt infrastrukturfond på 35 milliarder kroner, som varslet oppkjøp i Norge. 

– Hvor mye har dere brukt av disse pengene i Norge siden den gang?

– Vi har ikke brukt noe ennå. Et sånt fond investeres over et fire-fem års periode, og vi forventer å gjøre ting i Norge på den tiden, sier Misund

Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.