Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriksminister Børge Brende beordret eget departement til å granske forvaltningen av bistandspenger. Foto: Terje Pedersen, Scanpix
Utenriksminister Børge Brende beordret eget departement til å granske forvaltningen av bistandspenger. Foto: Terje Pedersen, Scanpix les mer

Politikk

UD: – Forvaltning av bistandspenger har «gjennomgående svakheter"

Utenriksdepartementet har funnet gjennomgående svakheter etter å ha gransket 13 bistandsavtaler i stikkprøvekontroll. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gjennomgangen UD har gjort av egen forvaltning av bistandspenger viser at lover, regelverk og interne retningslinjer knyttet til tilskuddsforvaltning og anskaffelser ikke har vært overholdt fullt ut i utenrikstjenestens samarbeid med International Law and Policy Institute AS (ILPI). Systemet evnet heller ikke å fange opp og korrigere de svakhetene som gjennomgangen avdekker. Svakhetene er i stor grad de samme ulike steder i organisasjonen og gjentar seg over tid, heter det i rapporten fra Utenriksdepartementet.

«ILPI har i to tilfeller mottatt tilskudd selv om selskapet i henhold til de aktuelle ordningsregelverkene ikke var kvalifisert som tilskuddsmottaker», konkluderer rapporten.

Det var i desember i fjor at utenriksminister Børge Brende beordret eget departement til å gjøre to granskninger. Det ene var en stikkprøvekontroll av såkalte tilskuddsavtaler, hvor mottakeren får bistandspenger uten å måtte konkurrere i en anbudsprosess. Det andre var en gjennomgang av UDs sjuårige samarbeid med ILPI fra 2009 til 2016.

Begge granskningene kommer som et resultat av VGs avsløringer rundt UDs tildelinger til konsulentselskapet ILPI.


Utenriksdepartementet International Law and Policy Institute ILPI Børge Brende Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.