Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
FNs generalsekretær António Guterres påpeker viktigheten av at alle land følger opp Parisavtalen. Foto: Khaled Desouiki/Afp photo/NTB scanpix
FNs generalsekretær António Guterres påpeker viktigheten av at alle land følger opp Parisavtalen. Foto: Khaled Desouiki/Afp photo/NTB scanpix les mer

Klima

Guterres advarer USA mot å trekke seg fra Parisavtalen

FNs generalsekretær António Guterres sier at det er helt avgjørende at Parisavtalen om å begrense skadelige klimautslipp blir etterlevd. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Guterres nevner ikke USA med navn, selv om det hersker liten tvil om hvem budskapet først og fremst er rettet mot.

President Donald Trump har truet med å trekke USA fra Parisavtalen, og under G7-toppmøtet på Sicilia i helga var han den eneste lederen som ikke ville gi sin tilslutning til avtalen.

147 land har ratifisert Parisavtalen og dermed forpliktet seg til å redusere utslippene av skadelige klimagasser, blant dem USA.

– Dersom noen regjeringer tviler på den globale viljen til, og behovet for å ha denne avtalen, så er det desto viktigere at alle andre står sammen og holder fast ved kursen, sier Guterres.

Parisavtalens mål om å holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader, er langt fra ambisiøs nok, mener Guterres.

– Vi må derfor gjøre alt for å øke ambisjonsnivået og gjøre mer, slik at vi til slutt kan bøye utslippskurven og bremse den globale oppvarmingen, sier Guterres.

– De som ikke satser på en grønn økonomi, går en grå framtid i møte, advarer FNs generalsekretær.

– De som omfavner grønne teknologier vil derimot sette en gullstandard for økonomisk ledelse i det 21. århundre, sier Guterres.

(©NTB)

Parisavtalen Donald Trump USA FN António Guterres Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.