Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Her i rosehagen i Det hvite hus vil Donald Trump i kveld norsk tid kunngjøre sin avgjørelse om Parisavtalen. Foto: Carlos Barria/Reuters/NTB scanpix
Her i rosehagen i Det hvite hus vil Donald Trump i kveld norsk tid kunngjøre sin avgjørelse om Parisavtalen. Foto: Carlos Barria/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

Trump kommer med Parisavtale-avgjørelse torsdag

USAs president Donald Trump skriver på Twitter at han vil offentliggjøre sin avgjørelse rundt klimaavtalen fra Paris torsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag kveld kom meldingen fra Trump:

– Jeg vil offentliggjøre min avgjørelse om Parisavtalen torsdag klokka 15. Rosehagen ved Det hvite hus. GJØR AMERIKA STORTARTET IGJEN!

Amerikanske medier har i over et døgn meldt at Trump ventes å trekke USA ut av Parisavtalen. Det store spørsmålet blir hvordan presidenten planlegger og ser for seg at det skal skje.

Torsdag ettermiddag – det vil si klokken 21 norsk tid – får vi altså vite om antakelsene stemmer.

- Vil kunne ødelegge for USA

Kritikken fra resten av verden har haglet, og en av dem som uttalte seg natt til torsdag, var Sveriges FN-ambassadør Olof Skoog. 

Han sier det vil skuffe hele verden om USA trekker seg fra klimaavtalen.

– Å trekke seg fra avtalen vil kunne ødelegge for USAs ambisjoner i andre multinasjonale forhandlinger og for arbeidet deres i FN, sier Skoog.

Parisavtalen FN Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.