Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Storbritannias statsminister Theresa May under et valgkamparrangement i Royal United Services Institute (RUSI) i London mandag.  Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS / NTB SCanpix
Storbritannias statsminister Theresa May under et valgkamparrangement i Royal United Services Institute (RUSI) i London mandag.  Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS / NTB SCanpix les mer

Valget i Storbritannia 2017

May: Valgkampen må fortsette

– Jeg tilbyr sterkt og stabilt lederskap, sier Storbritannias statsminister Theresa May i sin første valgkamptale siden terrorangrepet lørdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

May sier det er viktigere enn noen gang å velge en leder som kan sikre landet fra terrorisme. – Å bekjempe terrorisme og ekstremisme er viktig for Storbritannia, men også for den globale verden.

Hun sa at det var viktig ta en pause fra valgkampen etter terrorangrepene som har preget Storbritannia de siste dagene. Nå mener hun det er riktig at valgkampen fortsetter, for å oppfylle demokratiet landet bygger på.

– Vi har de brutale hendelsene i våre tanker i dag, sa statsministeren, samtidig som hun uttalte at England må gjøre mye mer for å forhindre ekstremisme.

Ond ideologi

Hun kalte det en «ond ideologi» som forverrer islam og forvrenger sannheten. Statsministeren slo fast at de må gjøre mer for å bekjempe fordommer og hat, og ikke bare den voldelige formen av ekstremisme. De vil nå gå gjennom strategien for å forebygge terror og vurdere om de skal forlenge enkelte fengselsstraffer.

May roste politiet for deres innsats, under pressekonferansen. Hun uttalte at manges liv ble spart fordi politiet skjøt og drepte angriperne kun åtte minutter etter at angrepet startet lørdag kveld.

Samtidig forsvarte hun også innsparingene i britisk politi, og påpekte at opposisjonsleder Jeremy Corbyn «alltid har motsatt seg å gi politiet utvidet makt», og at regjeringen vil ansette 1.500 nye væpnede politifolk.

Flere land

Mandag formiddag bekreftet May at ofrene fra lørdagens bil- og knivangrep i London kommer fra en rekke land. Trusselnivået i landet vurderes fortsatt til å være meget høyt etter lørdagens terrorangrep, og May sier at det er sannsynlig med flere.

– Vi vil ikke la oss knekke av terroristene, vil vi knekke dem, sa May på pressekonferansen.

Samtidig bekreftet hun at myndighetene kjenner identiteten til de tre angriperne, og at navnene deres vil bli offentliggjort «senere». Samtidig sier hun at elleve personer, som er pågrepet og mistenkt for å være tilknyttet til angriperne, er i politiets varetekt

Lørdag kveld ble sju personer drept og nærmere 50 såret etter at menn kjørte på fotgjengere på London Bridge, for deretter å fortsette til Borough Market der de knivstakk mange før de selv ble skutt og drept av politiet.

(©NTB)

London Storbritannia Jeremy Corbyn London Bridge England Valget i Storbritannia 2017
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.