Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Porteføljeforvalter og investorlegenden Bill Gross advarer mot rekordhøy risiko i markedene og tror enkeltindivider ender opp med å betale prisen for at sentralbankenes slappe finanspolitikk pumper opp prisene i aksjemarkedet.  Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/NTB Scanpix
Porteføljeforvalter og investorlegenden Bill Gross advarer mot rekordhøy risiko i markedene og tror enkeltindivider ender opp med å betale prisen for at sentralbankenes slappe finanspolitikk pumper opp prisene i aksjemarkedet.  Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/NTB Scanpix les mer

Børs

Investorlegende advarer om høyeste risiko i markedene siden finanskrisen

– I stedet for å kjøpe lavt og selge høyt, kjøper en nå høyt og krysser fingrene, sier investorlegende Bill Gross. Han føyer seg inn i den lange rekken av kjendisinvestorer som advarer om massiv kollaps i aksjemarkedet. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investor og obligasjonsekspert Bill Gross advarer om at risikoen i de amerikanske aksjemarkedene er på sitt høyeste siden finanskrisen i 2008, skriver Marketwatch.

– I stedet for å kjøpe lavt og selge høyt, kjøper en nå høyt og krysser fingrene, sa Gross under en konferanse i New York onsdag. 

Gross er kjent som en guru innen obligasjonshandel og forvalter nå rundt 1,9 milliarder dollar i det privateide investeringsselskapet Janus Capital, der han har rundt halvparten av sin egen formue på 2,5 milliarder dollar. 

Investoren legger skylden på sentralbankenes løse pengepolitikk, som ifølge ham blåser opp prisene i aksjemarkedet uten at reell økonomisk vekst følger etter, der enkeltindivider og bankene må betale prisen. 

Gross blir dermed med i en etter hvert så celeber klubb av kjendisinvestorer og økonomer som har advart mot krasj og kollaps i markedet. 

«Folk vil miste halvparten»

Den ultrapessimistiske investoren Marc Faber, kjent som Dr. Doom, tror aksjemarkedene i USA er midt i en gigantisk boble. 

– En dag vil boblen sprekke. Når det skjer vil folk miste halvparten av verdiene deres, sa Faber forrige uke. 

Hedgefondmilliardæren Ray Dalio tror den globale økonomien vil klare seg de neste to årene, men at nedturen vil komme – og den kommer til å være opprivende. 

– Vi frykter omfanget av nedturen som omsider kommer trolig vil skape langt større sosial og politisk konflikt enn den vi har i dag, skrev Dalio i et notat i mai. 

Forvalter Jan Petter Sissener satser på kursfall i USA og «shorter» enda mer i de amerikanske aksjemarkedene. 

– Utviklingen har vært ganske positiv i seks-syv måneder. Det som har gått kraftig opp, har en tendens til å gå rett ned etterpå, sa Sissener etter ar Donald Trump ble valgt i november i fjor. 

Frykten er mindre enn før finanskrisen

For en drøy uke siden advarte investor og investeringssjef Mark Yusko hos investeringsselskapet Morgan Creek Capital om at markedene har en massiv krasj i vente. 

– Jeg forteller dere det akkurat nå, det kommer en krasj i USA og den blir massiv, sa Yusko på en investorkonferanse nylig. 

Amerikanske aksjeindekser har siden Trump ble innsatt som president slått nye rekorder uke etter uke. 

Fryktindikatoren, den såkalte VIX-indeksen, som måler forventede svingninger i det amerikanske aksjemarkedet, er nå lavere enn den var før finanskrisen i 2008. Det er nettopp dette som bekymrer flere investorer og økonomer.

– Det er en tornadovarsel og vi befinner oss på prærien i Midtvesten. Vi må bare forberede oss for når den treffer oss, sa sjefen for Skandinavias største oppkjøpsfond EQT til Bloomberg i starten av mai.

Jan Petter Sissener Donald Trump USA Marc Faber Bill Gross Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.