Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra et stålverksted i Hangzhou i Kina. Foto: Steven Shi / REUTERS / NTB Scanpix
Fra et stålverksted i Hangzhou i Kina. Foto: Steven Shi / REUTERS / NTB Scanpix les mer

Stål

Kina fordømmer EU for ny stålavgift

Kina ser ikke med blide øyne på en antidumpingavgift EU vil innføre på kinesisk stål. Tiltaket er basert på spekulasjoner og misforståelser, hevder kineserne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

EU-kommisjonen gjorde det fredag klart at den vil pålegge opptil 35,9 prosent i avgifter på kinesisk valset stål. Utspillet er et forsøk på å skape like konkurransevilkår med Kina og dermed beskytte europeiske stålprodusenter som sliter i motbakke.

EU hevder at Kina, som står for mer enn halvparten av verdens stålproduksjon, oversvømmer verdensmarkedet i strid med internasjonale handelsavtaler. Ifølge EU er kinesiske produsenter begunstiget med fordelaktige lån, skatteletter og annen økonomisk hjelp som gjør det mulig for dem å eksportere stål til Europa til kunstig lave priser.

Men Kina hevder at utspillet bygger på en misforståelse av landets lånesystem og handelspolitikk.

– EU-kommisjonen ignorerer det faktum at Kinas ståleksport til Europa gikk markert ned i 2016 og bruker Kinas overproduksjon til å påstå at stålproduktene truer med å ødelegge industrien i EU. Det er bare spekulasjoner uten rot i virkeligheten, heter det i en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet.

(©NTB)

EU Europa Kina Stål
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.