Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
I august i fjor lanserte Kygo sin første merkevarekolleksjon, og på drøye fire måneder solgte han klær og lydprodukter for 31 millioner kroner, og klokket inn et årsresultat på 436.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix
I august i fjor lanserte Kygo sin første merkevarekolleksjon, og på drøye fire måneder solgte han klær og lydprodukter for 31 millioner kroner, og klokket inn et årsresultat på 436.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix les mer

Finans

Kygo solgte klær og lydprodukter for 31 millioner på fire måneder

På fire måneder solgte den norske verdensstjernen Kygo klær og lydprodukter for 31 millioner kroner. Neste år skal selskapet selge merkevarer til hele verden. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norske Kyrre Gørvell-Dahll (25), bedre kjent under artistnavnet Kygo, har de siste årene bygd seg opp et velkjent navn i musikkindustrien, og har vokst til å bli blant de aller største artistene i housesjangeren. 

Men verdensstjernen fra Fana i Bergen har imidlertid flere strenger å spille på. I august i fjor lanserte han sin første merkevarekolleksjon, og på drøye fire måneder solgte han klær og lydprodukter for 31 millioner kroner, og klokket inn et årsresultat på 436.000 kroner, ifølge Kygo Lifes årsregnskap for fjoråret.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Det å få en god start, og til og med komme i pluss det første året er alltid greit, sier daglig leder Jon Inge Gullikstad i Kygo Life. 

Satser tungt på lydprodukter

Daglig leder Jon Inge Gullikstad utenfor Kygo Lifes første butikk i Øvre Slottsgate 20 i Oslo.  Foto: Gunnar Blöndal

Gullikstad er i gang med å få på plass selskapets første fysiske butikk, som skal være en såkalt pop up-butikk i sentrum av Oslo, med leiekontrakt frem til nyttår. Så langt har selskapet bare solgt i Norge og resten av Norden, og satser tungt på lydprodukter som øretelefoner og høyttalere, som er bærebjelken i kolleksjonen. 

Men til tross for at kolleksjonen har klart å tjene millioner på å satse på artistnavnet til Gørvell-Dahll, er planen å bygge opp merkevaren som en selvstendig vare. 

Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll

  • Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (25) kommer fra Fana i Bergen og har i løpet av få år blitt en av de aller største houseartistene på den internasjonale scenen. 
  • Han fikk sitt gjennombrudd i 2014 med låten «Firestone» og har siden sluppet kjente låter som «Stole the show» og remiksen av Ed Sheerans «I See Fire».
  • Han har over én milliard visninger på musikken sin på musikkplattformen Soundcloud og Youtube.
Vis mer

– Vi bygger en merkevare som skal vare over tid, og ikke bare være avhengig av Kygos musikk, sier Gullikstad, som har planer om å ekspandere globalt innen 2018. 

«Han er veldig involvert»

Å komme utenom Kygos musikk vil nok likevel være vanskelig. 25-åringen har over én milliard visninger på musikkplattformen Soundcloud og Youtube. Under OL i Rio de Janeiro i 2016 opptrådte han under avslutningsseremonien, som første houseartist gjennom tidene, og har siden hans gjennombrudd i 2014 samarbeidet med internasjonale toppartister som Ellie Goulding, Coldplays Chris Martin og John Legend. 

Selv kommer Kygo til å stå på scenen i Las Vegas når pop up-butikken åpner i Oslo denne uken, men har vært tungt involvert i det han selv kaller et drømmeprosjekt.

– Kygo Life er et inspirerende tillegg til musikken. Designerne og produktutviklerne jeg får jobbe med er veldig dyktige. Det er spennende å få jobbe med så flinke folk, sier Gørvell-Dahll til DN. 

– Han er veldig involvert. Han er veldig «hands on», og har det siste ordet i alle beslutninger, sier Gullikstad. 

Godt fornøyd med 2017

Gørvell-Dahll sitter på 1.040.000 av aksjene i Kygo Life, rundt 17,33 prosent av selskapet, gjennom sitt selskap Kygo as, ifølge DNs søkefunksjon i aksjonærregisteret. Daglig leder Gullikstad sitter på 66,66 prosent av aksjene gjennom sitt heleide selskap Johanna as. Resten av aksjene er fordelt mellom aksjonærer med aksjeposter på under fem prosent i selskapet. 

Selskapet har ifølge Gullikstad seks ansatte. Han vil ikke avsløre hvordan resultatet ligger an for 2017, men sier at de er veldig godt fornøyd så langt. 

Oslo Kygo Life Jon Inge Gullikstad Kygo Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.