Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Swedbanks konsernsjef Birgitte Bonnesen (til høyre) og Elisabeth Beskow, sjef for storkunder og institusjoner i Swedbank. Foto: Aleksander Nordahl
Swedbanks konsernsjef Birgitte Bonnesen (til høyre) og Elisabeth Beskow, sjef for storkunder og institusjoner i Swedbank. Foto: Aleksander Nordahl les mer

Finans

Swedbank kjøper seg inn i analysehus

Swedbank inngår strategisk partnerskap med Kepler Cheuvreux og lager nytt Oslo-kontor.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Swedbank går sammen med Kepler Cheuvreux (Cheuvreux) og danner et ledende miljø for aksjeanalyse og megling i Norge, Norden og Europa, ifølge en melding mandag. 

Swedbank kjøper seks prosent av aksjene i Kepler Cheuvreux, og får plass i selskapets styre.

- Samarbeidet bygger på Swedbanks sterke kunderelasjoner og rådgivningskompetanse i Norge og Norden, og Kepler Cheuvreuxs ledende posisjon innen aksjeanalyse og distribusjon av egenkapitalinstrumenter, sier Swedbanks sjef for storkunder og institusjoner (LC&I), Elisabeth Beskow.

Nytt kontor

Samarbeidet med Cheuvreux kommer kort tid etter at Swedbank ble tømt for profiler som aksjestrateg Peter Hermanrud, sjeføkonom Harald Magnus Andreassen og kredittanalysesjef Pål Ringholm. 

Sammen med corporatesjef Ove Gusevik og nær 20 andre Swedbank-kolleger, meldte de overgang til Sparebank 1 Markets i februar i år. 

Swedbanks resterende norske ansatte innen aksjeanalyse og megling får nå tilbud om å inngå i Cheuvreuxs globale analyseteam. Et nytt kontor settes opp i Oslo og vil sammen med Cheuvreux’ kontor i Stockholm danne en sterk nordisk enhet, påpekes det i dagens melding.

Presseansvarlig Josefine Uppling, Swedbank. Foto: Swedbank

Presseansvarlig Josefine Uppling i Swedbank ønsker ikke å kommentere detaljene i etableringen av det nye Oslo-kontoret eller hvor mye Swedbank betaler for å kjøpe seg inn i Kepler Cheuvreux. 

- Det er en satsning på å få et bedre tilbud innen aksjemarkedet (ECM) mot kunder, bedre analyse og distribusjon, sier Uppling til Dagens Næringsliv.

Uppling bekrefter at Swedbanks aksjemeglere og analytikere vil bli ansatt i Kepler Cheuvreux.

- Det kommer til å være et samarbeid, sier hun.

Blir Kepler Cheuvreux

Også Swedbanks svenske virksomhet innen aksjeanalyse og megling er omfattet av avtalen og vil bli integrert med Kepler Cheuvreuxs eksisterende virksomhet i Sverige.

- Denne satsingen viser hvordan nytenking kan endre et ellers ganske tradisjonelt segment i bankindustrien, og det er helt i henhold til vår strategi for å møte de forventninger kundene har til en moderne bank. For å realisere strategien ønsker vi selvsagt at alle våre flinke medarbeidere på aksjeanalyse og megling blir oss med videre under Kepler Cheuvreux-navnet, sier Beskow.

Kepler Cheuvreux kommer til å være samlokalisert med Swedbank i både Oslo og Stockholm. 

Henning C. Steffenrud, som i dag har ansvaret for Swedbanks institusjonelle aksjevirksomhet (Head of Equities), blir nordisk sjef for aksjeanalyse i Kepler Cheuvreux som følge av partnerskapet. 

Jan-Peter Larsson blir sjef for det nordiske markedet i Kepler Cheuvreux. Han leder idag Swedbanks avdeling for Fixed Income, Currency and Commodities.

Swedbank og Kepler Cheuvreux kommer til å ha over 100 aksjeanalytikere og ett av de bredeste analysetilbudene av nordiske aksjer, med dekning av nesten 300 selskaper, i tillegg til de 660 selskapene i 32 sektorer Kepler Cheuvreux dekker i det europeiske markedet, påpekes det.

Kepler Cheuvreux har i en årrekke operert med en partnermodell innen analyse og megling. Modellen ble etablert med UniCredit-samarbeidet i 2011, Crédit Agricole CIB i 2013 og Rabobank i 2016, ifølge meldingen.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bank Swedbank Sparebank 1 Markets Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer