Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Fransk politi sikrer et område ved Champs-Élysées i Paris etter en hendelse mandag. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix
Fransk politi sikrer et område ved Champs-Élysées i Paris etter en hendelse mandag. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Antatt gjerningsmann døde under angrep på politiet i Paris

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Politiet fant våpen i mannens bil.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Politiet fant våpen i mannens bil.

Føreren ble etter angrepet liggende bevisstløs på bakken, men ingen andre skal være skadd. Innenriksministeren i Frankrike bekreftet like før klokken 17.30 mandag at den antatte gjerningsmannen er død.

Politikilder sier samtidig at det ble funnet en Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker i mannens bil.

Politiet har i en Twitter-melding bekreftet at de mistenker at det dreier seg om et angrep.

Marigny-teateret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokken 16. Politiet ba samtidig folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Åstedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

En journalist fra avisen Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i gjerningsmannens bil. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Hendelsen mandag skjedde to måneder etter at en politimann ble skutt og drept på Champs-Élysées, en av Paris' største turistattraksjoner.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere tidligere terrorangrep.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Paris Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer