Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

En 47 år gammel mann fra Wales er siktet for
En 47 år gammel mann fra Wales er siktet for "iverksettelse, forberedelse eller anstiftelse til terrorisme, inkludert drap og drapsforsøk" etter bilangrepet ved en moské i Nord-London Foto: James Cropper, Reuters les mer

Utenriks

47-åring fra Wales terrorsiktet for moskéangrepet i London

47-åringen som antas å ha stått bak angrepet i nærheten av en moské i Nord-London, er siktet for terror. Han er bosatt i Wales, ifølge britiske medier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

The Guardian og BBC erfarer at den antatte gjerningsmannen heter Darren Osborne. The Guardian skriver at han skal være en gift firebarnsfar bosatt i Cardiff.

Ti mennesker ble såret da varebilen kjørte inn i en folkemengde etter kveldsbønnen under den muslimske fastemåneden ramadan. En mann ble i tillegg erklært død på åstedet i Finsbury Park.

Under angrepet ropte gjerningsmannen ifølge øyevitner at han vil "drepe alle muslimer".

Britisk politi bekreftet mandag at de gjennomsøker en adresse i et boligområde i utkanten av Cardiff. Varebilen som ble brukt i angrepet natt til mandag, ble ifølge britiske medier leid i Wales.

– På dette stadiet i etterforskningen antas det at den mistenkte handlet alene, men vi etterforsker selvfølgelig alle omstendighetene som ledet fram mot angrepet, opplyser London-politiet.

Både politi og andre britiske myndigheter har fått kritikk fordi de var sent ute med å fastslå at angrepet i Finsbury Park var terror.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
London London-politiet.Både Cardiff Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer