Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Telenors hovedkvarter på Fornebu.  Foto: Aleksander Nordahl
Telenors hovedkvarter på Fornebu.  Foto: Aleksander Nordahl les mer

Tove Mette Dramstad

Millionbot til Telenors betalingstjeneste

Betalingstjenesten Strex må betale 1 million kroner i bot for å ha inngått det Forbrukerombudet mener er ulovlige brukeravtaler.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Selskapet ble ilagt tvangsmulkt av Forbrukerombudet i november 2016, men klaget vedtaket inn for Markedsrådet. Markedsrådet har nå avgjort at mulkten blir stående og at pengene må betales, ifølge E24.

– Vi er ikke motstandere av enkle betalingsløsninger. Men forbrukerne har rett til å vite hva de blir med på. Strex har latt forbrukere betale parkering, kollektivreiser og annet uten å inngå noen rammeavtale. De har brutt Finansavtaleloven, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Daglig leder Tove Mette Dramstad i den norskutviklede betalingstjenesten avviser at de har brutt lovens avtalekrav. Selskapet er eid av Telenor, Telia og icenet.no og oppgir selv å ha over tre millioner unike brukere.

– Betaling av elektroniske billetter krever ikke konsesjon, og faller derfor ikke inn under Finansavtaleloven, sier Dramstad og viser til at Strex blant annet tilbyr elektronisk SMS-betaling for parkering og kollektivtransport.

Selskapet tar likevel avgjørelsen til etterretning og vil samarbeide med Forbrukerombudet om å «sikre en god implementering av endringene».

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Telenor Telia Jo Gjedrem Forbrukerombudet Tove Mette Dramstad
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer