Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Oppdrettstoppen i Lerøy og Marine Harvest Ole-Eirik Lerøy hadde nok et knallår i fjor.  Foto: Paul S. Amundsen
Oppdrettstoppen i Lerøy og Marine Harvest Ole-Eirik Lerøy hadde nok et knallår i fjor.  Foto: Paul S. Amundsen les mer

Havbruk

Har tjent nesten 300 millioner på to år

Oppdrettstoppen Ole-Eirik Lerøy hadde nok et knallår i fjor.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Familiens investeringsselskap Framar, der Lerøy selv eier 70 prosent, fikk et overskudd på 125 millioner kroner før skatt i fjor, sammenlignet med 167 millioner kroner året før. 

Framar har hovedsakelig eksponering mot oppdrettsnæringen, og Marine Harvest-aksjer, og selv om lakseprisene og markedene fortsatte oppover i fjor, var kursoppgangen større året før.

Verdsatt til 307 mill.

Framar sitter ved årsskiftet med aksjer og fond til en verdi på 345 millioner kroner, skyhøyt over kostprisen på 150 millioner kroner. Den største aksjeposten i porteføljen er 2,1 millioner aksjer i John Fredriksens oppdrettsgigant Marine Harvest, som mandag var verdsatt til 307 millioner kroner. Framar sitter også med aksjer i Pareto Bank og Gjensidige Forsikring, og tre få aksjer i tankesmien Civita.

Har unt seg et utbytte

I datterselskapet Profond, der Framar eier litt under 2/3, ligger det også en bredere aksjeportefølje, med aksjer i blant andre bankene Sandnes Sparebank, Sparebanken Øst, Vest, og Sør, DNB, samt offshoreaksjer som Songa Offshore, Deep Sea Supply, samt forsikringsselskapet Storebrand.

Mesteparten av overskuddet er holdt tilbake i Framar, men aksjonærene har unt seg et utbytte på totalt 50 millioner kroner i løpet av de seneste to årene.

STOREBRAND ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Pareto Bank Lerøy Civita Gjensidige Forsikring DNB Havbruk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer