Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Seriegründer Odd-Johnny Winge vil rive med mørke huset og gule huset for å bygge en ny villa på 900 kvadratmeter samt et anneks på 45 kvadratmeter underjordisk garasje. Prislappen kan ende på over 165 millioner kroner. Foto: Javad Parsa og Luca Kleve-Ruud
Seriegründer Odd-Johnny Winge vil rive med mørke huset og gule huset for å bygge en ny villa på 900 kvadratmeter samt et anneks på 45 kvadratmeter underjordisk garasje. Prislappen kan ende på over 165 millioner kroner. Foto: Javad Parsa og Luca Kleve-Ruud les mer

Eiendom

Disse eiendommene kostet 100 mill. Nå vil suksessgründeren rive og bygge nytt hus på 900 m².

Først sikret seriegründer Odd Johnny Winge seg strandvillaen for 69 millioner. Så kjøpte han ut naboen for 30 millioner. Nå vil han erstatte de to husene med en kjempevilla på 900 kvadratmeter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Videokonferanse-seriegründer Odd Johnny «O.J.» Winge (41) sikret seg i fjor strandeiendommen P.T. Mallings vei 38 på Bygdøy i Oslo for 69 millioner kroner.

Opprinnelig prisantydning for eiendommen med det 286 kvadratmeter store mørkmalte tyrolerhuset og et rødt strandhus var 80 millioner kroner.

I mars i år meldte Dagens Næringsliv at Winge også sikret seg den 0,8 mål store eiendommen med adresse P.T. Mallings vei 34, rett i bakkant, for 30 millioner kroner. 

Begge eiendommene er kjøpt gjennom Winges heleide selskap Illuminati as.

Winge, Geir Langfeldt Olsen og Fredrik Halvorsen satt igjen med minst en milliard kroner hver da de i 2015 solgte videokonferanseselskapet Acano. Kjøperen var Cisco, som betalte seks milliarder kroner for selskapet.

De tre var også sentrale da Tandberg ble solgt til Cisco i 2009 i norgeshistoriens største it-oppkjøp på 19 milliarder kroner i 2009, og eier i dag en tredjedel hver i investeringsselskapet Ubon Partners.

Total prislapp kan ende rundt 165 millioner kroner

Nå ønsker altså Winge å rive de to eksisterende eneboligene på tomtene og bygge én større enebolig. 

– Tiltaket vil bestå av et hovedhus på cirka 900 kvadratmeter, to etasjer med kjeller, et anneks på cirka 45 kvadratmeter og garasje under terreng, skriver Winge og arkitekten til Oslo kommune.

Eiendomsmegler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen, som formidlet salget av strandtomten, anslo i desember i fjor at det vil koste 40–50 millioner kroner å rive tyrolerhuset og bygge nytt.

Johnsen ønsker ikke å anslå hva det kan koste å erstatte både tyrolerhuset og det gule huset i bakkant med en så stor bygningsmasse. 

– Men som en tommelfingerregel kan vi si at det koster 60-70.000 kroner per kvadratmeter å bygge med høy standard, sier Johnsen.

Kjøpspris og byggepris kan i så fall utgjøre 165 millioner kroner.

– Vesentlig flere velstående

– Det er vel generelt litt sånn at det er blitt vesentlig flere velstående her til lands som har lyst til å bygge seg dyre, flotte hus. Når det er mange rike mennesker i Norge, blir det jo sånn. Det er høy sysselsetting, vet du, sier Johnsen muntert.

Ifølge siste tilgjengelige regnskap fra Winges heleiede investeringsselskap Illuminati as tok gründeren ut et utbytte på 64 millioner kroner for 2015.

Dagens Næringsliv lyktes ikke med å få en kommentar fra Winge mandag.

Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.