Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
India er ifølge FN det landet som vil bidra mest til verdens befolkningsvekst frem til 2050. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/NTB Scanpix
India er ifølge FN det landet som vil bidra mest til verdens befolkningsvekst frem til 2050. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/NTB Scanpix les mer

Politikk

FN: Ni land vil stå for halvparten av verdens befolkningsvekst

Fram til 2050 anslås verdens befolkning å øke med 2,2 milliarder. Halvparten av veksten vil skje i ni land, ifølge nye prognoser fra FN.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Halvveis ut i det 21. århundre antas klodens befolkning å være kommet opp i 9,8 milliarder mennesker, mot dagens 7,6 milliarder, ifølge prognosene fra FNs avdeling for økonomi og sosiale forhold.

De ni landene som FN mener vil stå for halvparten av økningen – sortert etter deres bidrag til befolkningsveksten – er: India, Nigeria, Kongo, Pakistan, Etiopia, Tanzania, USA, Uganda og Indonesia.

Selv om fertiliteten faller i nesten alle regioner i verden, er den fortsatt relativt høy i de 47 minst utviklede landene. Mellom 2010 og 2015 var fertilitetsraten på 4,3 fødsler per kvinne i disse landene.

Europa vil aldres

I 26 afrikanske land er det ventet at befolkningen vil dobles fra dagens nivå, og Nigeria spås å gå forbi USA innen 2050.

Befolkningen i Europa vil fortsette å aldres, og andelen som er 60 år eller eldre øker fra 25 til 35 prosent. 

Det er også mange land i verden der fertiliteten er lavere enn det som kreves for å opprettholde befolkningen. De mest folkerike landene i denne gruppen er Kina, USA, Brasil, Russland, Japan, Vietnam, Iran, Thailand og Storbritannia.

Flyktninger og andre migranter vil delvis veie opp for fødselsunderskuddet, særlig i Europa, men er ikke nok til å hindre at befolkningen krymper, ifølge den nye rapporten.(Vilkår)

Befolkningsvekst FN India Nigeria Kongo Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.