Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hånden til George Washington -statuen peker på mot New York Stock Exchange. Foto: BRYAN R. SMITH/AFP/NTB Scanpix
Hånden til George Washington -statuen peker på mot New York Stock Exchange. Foto: BRYAN R. SMITH/AFP/NTB Scanpix les mer

Børs

Blandet avslutning på Wall Street

Dow Jones-indeksen endte ned, mens teknologiaksjer dro opp de andre indeksene på Wall Street fredag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Facebook, Apple og Microsoft bidro til å løfte S&P -indeksen på ukens siste handledag på Wall Street. Teknologiaksjene har falt de siste par ukene på bekymring om overvurdert verdsetting av selskapene, ifølge Bloomberg.com.

Dow Jones -indeksen falt 0,08 prosent til 21 379 poeng. Nasdag-indeksen endte opp 0,42 prosent til 6263 poeng, mens S&P-indeksen steg 0,12 prosent til 2437 poeng.

Oljeprisene steg rundt én prosent fredag, en forsiktig stigning etter et markant fall tidligere denne uken. Oljeprisfallet er det største i første halvår siden slutten av 1990-tallet. Økt oljeproduksjon i USA og Libya motvirker Opec-landenes produksjonskutt.

Fallende oljepriser har økt bekymringen over inflasjonen fremover. Flat vekst er en utfordring for Federal Reserve når de skal vurdere om den amerikanske økonomien takler et rentehopp til i år.

Bankaksjer falt selv om samtlige banker besto stresstesten gjort av det amerikanske finanstilsynet torsdag. Fallet skyldes, ifølge Reuters, svakere resultater og analytikernes forventninger om flatere vekstutsikter. (Vilkår)

USA Libya Federal Reserve Nasdaq Bloomberg News Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.