Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norwegian har måttet kansellere en rekke flyginger i helgen på grunn av mangel på besetning. Foto: Mona Pedersen
Norwegian har måttet kansellere en rekke flyginger i helgen på grunn av mangel på besetning. Foto: Mona Pedersen les mer

Luftfart

Flere hundre nordmenn rammet av Norwegian-kanselleringer

Norwegian har hatt mangel på besetning i helgen, og selskapet kan ikke love at flere fly ikke blir kansellert.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å operere i henhold til ruteplanen, men vi kan ikke utelukke uregelmessigheter siden vi også har noen følgeforsinkelser fra helgen, skriver presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian i en epost til NTB mandag morgen.

Ifølge NRK er flere hundre nordmenn blitt rammet i løpet av helgen, flere av dem på flyplasser i utlandet. Andre er blitt sittende fast i Norge og har ikke kommet seg av gårde på ferie.

– Vi skal gjøre det vi kan for å få passasjerene fram til reisemålet, men vi opplever dessverre at det på mange ruter er veldig vanskelig å finne alternativ transport. Vi prøver både å finne muligheter i eget nettverk og ser på billetter hos andre selskaper. I flere tilfeller har vi også oppfordret passasjerer til å se om de kan finne alternativ transport på egen hånd, sier Kirchhoff.

Norwegian beklager

Ifølge Avinors oversikt ble Norwegians avgang fra Haugesund til Oslo klokka 6.30 mandag kansellert, men utover dette ser flygingene foreløpig ut til å gå som normalt mandag.

– Dersom det skulle oppstå forsinkelser eller kanselleringer, vil passasjerer få direkte beskjed så fort som mulig. Vi vil gjøre alt vi kan for at færrest mulig blir berørt. Igjen beklager vi overfor de berørte passasjerene, samtidig som vi fullt ut forstår frustrasjonen deres, sier Kirchhoff.

Skolekorps berørt

Søndag ble seks flygninger fra Gardermoen innstilt. Blant dem som ble rammet var Minde skoles musikkorps, som skulle til Berlin søndag kveld. I stedet måtte de overnatte på hotell og deler av programmet ble avlyst.

– Vi har planlagt 60-års jubileumstur i tre år. Utallige dugnadstimer og mye arbeid med planlegging er lagt ned. Dette er ufattelig trist, sier dirigent Berit Skorpen til Nettavisen.

Et annet skolekorps, Tenor fra Indre Østfold, måtte skrinlegge hele sin tur til Genève i Sveits da flygingen ble kansellert søndag morgen, skriver NRK.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4000 og 5000 passasjerer rammet.(Vilkår)

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Norwegian Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.