Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fredsprisvinner Liu Xiaobo er alvorlig kreftsyk. USA anmoder Kina om at han får bevege seg fritt og selv velge sine leger. Foto: Tby Melville/Reuters/NTB scanpix
Fredsprisvinner Liu Xiaobo er alvorlig kreftsyk. USA anmoder Kina om at han får bevege seg fritt og selv velge sine leger. Foto: Tby Melville/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

USA ber Kina gi Liu Xiaobo bevegelsesfrihet

USA ber Kina la Nobels fredsprisvinner Liu Xiaobo og kona hans få bevege seg fritt og la ham selv velge leger etter at han er flyttet fra fengsel til sykehus.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi ber kinesiske myndigheter ikke bare løslate Liu, men også tillate hans kone Liu Xia å slippe ut av husarresten, sier en talskvinne for den amerikanske ambassaden i Beijing.

Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010, mens han sonet en fengselsdom på 11 år for å ha vært medforfatter av et opprop til støtte for demokrati i Kina. Mandag ble det kjent at han er prøveløslatt etter å ha fått uhelbredelig leverkreft og er flyttet til et sykehus i Shenyang. Fengselsmyndighetene i Liaoning opplyser at han får behandling av et velrenommert lag av åtte spesialister. Liu Xia har sittet i husarrest i Beijing siden 2010.

Amnesty International uttalte mandag til NTB at de håper at Liu får leve siste del av livet som en fri mann og sa at de forventer at myndighetene i mange land, inkludert Norge, insisterer på at kona hans blir satt fri.(Vilkår)

Liu Xiaobo Kina USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.