Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Daglig leder Alexander Eskeland (til høyre) i Swims, her i møte med italienske agenter og distrubutører. Fra venstre: Fabio Zama og Matteo Bezzozi. Foto: Fredrik Bjerknes
Daglig leder Alexander Eskeland (til høyre) i Swims, her i møte med italienske agenter og distrubutører. Fra venstre: Fabio Zama og Matteo Bezzozi. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Handel

Gikk i tap på rekordomsetning

De solgte klær, sko og kalosjer for nesten 100 millioner, men tapte likevel penger. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Swims omsatte for rekordhøye 97 millioner kroner i fjor, etter å ha økt salget fra 14 millioner i 2010. 

Selskapet startet med produksjon av kalosjer i 2006, etter at gründer Johan Ringdal hadde vært i Paris og sett pene sko bli våte i regnværet. Siden da er kolleksjonen utvidet til også å inneholde sko og jakker. 

Røde tall i fjor

Selv med økt omsetning viser regnskapet for fjoråret at selskapet gikk nesten fire millioner kroner i underskudd. Eskeland forklarer at dette underskuddet var spesielt for 2016, da Swims ble solgt til det amerikanske private equity-selskapet Differential Brands Group (DFBG) i juli. 

– Det var en del bortfall av inntekter da vi ble kjøpt opp, hovedsakelig fordi inntektene som tidligere kom fra USA falt bort i regnskapet andre halvår, forklarer daglig leder Alexander Eskeland.

Swims as

  • Lager kalosjer, sko og jakker
  • Startet i 2006 i Oslo av gründer Johan Ringdal
  • Oppkjøpt av Differential Brands Group i 2016
  • Omsatte for 97,5 millioner kroner i 2016
Vis mer

Etter oppkjøpet er det opprettet et nytt selskap, Swims LLT, som innbefatter all drift i Nord-Amerika, mens det norskregistrerte selskapet Swims as fører alle resultater utenfor Nord-Amerika. DFBG eier alle aksjene i Swims LLT som igjen eier Swims as hundre prosent.

Som følge av LLT-selskapet kommer ikke USA- og Canada-inntektene fra andre halvår inn i regnskapet til Swims as.

– Vi har stor tro på driften de kommende årene. Mye av salget vårt kommer på forhåndsbestilling, og vi har allerede merket at ordrene for våren 2018 har økt med mellom 25 og 30 prosent. Vi forventer derfor svært gode regnskap fra og med 2018. Vi ser nå effekten av at vi har flere ressurser og bedre setup, sier Eskeland.

Swims as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 97,5 89,8 8,6 %
Driftsresultat (ebit) -1,2 5,2 -%
Resultat før skatt -3,8 8,5 -%

Kjøpt opp i fjor

Det amerikanske private equity-selskapet Differential Brands Group (DFBG) kjøpte alle aksjene i Swims for til sammen 15 millioner dollar, tilsvarende 133 millioner kroner med fjorårets kurs.

Eskeland mener juli 2016 var riktig tidspunkt å selge selskapet på. 

– Vi valgte å inngå partnerskap med DFBG i juli i fjor for å få bedre tilgang til det amerikanske markedet, sier Eskeland, som for tiden befinner seg i Los Angeles i California på produktmøter for å jobbe med vår- og sommerkolleksjonen 2019. 

Eskeland var daglig leder også før salget. Han forteller at Swims hadde to kontorer i Nord-Amerika, et i New York og ett i Canada, før selskapet ble kjøpt opp.

Etter oppkjøpet har Swims åpnet ytterligere fire kontrer i USA. Det har større tilgang på ressurser enn tidligere, ifølge den daglige lederen.

– Det er veldig gøy at merkevaren Swims nå kan oppnå sitt fulle potensial. Vi har fått bedre tilgang til det amerikanske markedet, og vi har fått en mye bedre kundeforståelse enn vi hadde tidligere, sier Eskeland.

– Bransjen vi er en del av er i stor endring. Konsumentene bruker mindre på klær og sko, og i stedet mer på opplevelser. Man kan nesten kalle det en kulturell revolusjon. Denne endringen i kundeadferd er noe vi er blitt svært bevisste på den siste tiden, forteller Eskeland.(Vilkår)

Swims er allerede i gang med planleggingen av 2019-kolleksjonen. Dette er fra vår-/ sommerkolleksjonen som kommer i 2018. Foto: Simon Skreddernes / Swims
Johan Ringdal DFBG Differential Brands Group Eskeland Swims Handel
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.