Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm, frykter ikke islandske tilstander i Norge selv om turismen også øker ganske kraftig her. Foto: Mikaela Berg
Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm, frykter ikke islandske tilstander i Norge selv om turismen også øker ganske kraftig her. Foto: Mikaela Berg les mer

Reiseliv

Må unngå islandske tilstander

Alt tyder på at turismen til Norge vil vokse videre de neste årene. – På noen steder begynner vi å nærme oss islandske tilstander, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I fjor sommer økte den utenlandske turismen til Norge med rundt ti prosent. Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge regner med tilsvarende vekst i år.

– Vi er heldigvis ganske langt unna islandske tilstander, men også hos oss har vi nå enkeltdestinasjoner som er helt fulle i høysesongen. Ta Lofoten som eksempel. I fjor var det smekkfullt der i tre-fire uker på sommeren. Og med kraftig vekst i internasjonal turisme de kommende årene, gjelder det å være føre var for å unngå overturisme.

– Hvordan skal Norge unngå det?

– Vi må blant annet se på hvordan vi kan regulere trafikken. Blue Lagoon på Island kan være et eksempel til etterfølgelse. De tar kun forhåndsbestillinger og ikke drop-in i høysesongen. Så må vi jobbe mer aktivt for å spre turisttrafikken over hele året. For selv om det er fullt i Lofoten i noen uker, er belegget bare rundt 50 prosent på årsbasis. Og så må vi nok også bli flinkere til å tiltrekke oss de riktige turistene. All vekst er ikke nødvendigvis riktig vekst for norsk reiseliv, sier Holm.

– Jeg tror ikke det er noen stor fare for at vi får islandske tilstander her. For vi har et mye større land med mye mer å oppleve. Men det er viktig at vi løfter frem denne problemstillingen likevel. (Vilkår)

Bente Bratland Holm Innovasjon Norge Island Reiseliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.