Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Det er White House Military Office, den delen av militæret som skal beskytte Det hvite hus, som har flyttet inn i lokalene i Trump Tower. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB Scanpix
Det er White House Military Office, den delen av militæret som skal beskytte Det hvite hus, som har flyttet inn i lokalene i Trump Tower. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Amerikanske myndigheter leier lokaler i Trump Tower for 130.000 dollar i måneden

Det amerikanske forsvaret betaler godt over markedspris for lokaler i Trump Tower, som brukes for å beskytte Donald Trump. Presidenten tjener ingenting på leien, ifølge Pentagon. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Amerikanske myndigheter betaler 132.000 dollar i måneden, tilsvarende litt over én million norske kroner, for å leie 323 kvadratmeter i Trump Tower i New York. 

Leieavtalen i sin helhet er på 2,39 millioner dollar og strekker seg fra 11. april 2017 til 30. september 2018, altså nær 18 måneder totalt, ifølge leiedokumenter Wall Street Journal har fått tilgang til. 

Ifølge avisen er prisen myndighetene betaler for lokalene langt over markedsprisen for luksusleiligheter av samme størrelsen, noe som gjør det til ett av de dyreste utleieobjektene på Manhattan.

Leies av militæret

Det er White House Military Office, den delen av militæret som skal beskytte Det hvite hus, som har flyttet inn i lokalene. Ifølge avisen blir kontorene brukt av militæret for å stå til rådighet med blant annet medisinske tjenester, transport og kommunikasjonstjenester som skal være i nærheten av presidenten til enhver tid. 

Men det må trolig mer enn en biltur til hvis militærtjenesten skal bistå umiddelbart. Trump Tower ligger 373 kilometer unna Det hvite hus. Trump har heller ikke tilbrakt en eneste natt i den 202 meter høye skyskraperen siden han ble innsatt som president. Førstedame og Trumps kone Melania Trump og sønnen Barron Trump har derimot bodd i Trump Tower frem til 11. juni, da de flyttet til Det hvite hus. 

Ingen tilknytning til Trump

Lokalene som leies ut er ikke eid av Trumps heleide selskap Trump Organization, men av en privat eier, ifølge offentlige etater. Det amerikanske forvaltningsorganet General Services Administration, som har gitt Wall Street Journal innsyn i leiedokumentene, har sensurert store deler av leieavtalen, inkludert navnet på personen som eier lokalene i Trump Tower. 

En tjenestemann fra hovedkvarteret til det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon skriver i et brev at lokalene er eid privat av en som ikke har noen tilknytning til Trump Organization, og at departementet ikke ser noen mulighet for at presidenten kan tjene penger på leien.

Høye sikkerhetskostnader

Andre føderale etater har også måttet belage seg på høyere kostnader etter at Trump ble president. U.S. Secret Service, som blant annet har som oppgave å beskytte presidenten, har bedt om ytterligere 25,7 millioner i budsjettet i 2018 for å dekke kostnader i forbindelse med beskyttelse av presidenten. 

Siden Trump ble innsatt som president har det vært mye snakk i amerikanske medier om sikkerhetskostnadene knyttet til hans mange reiser til private eiendommer.

I april sa kommisjonæren Dave Kerner i Palm Beach County at han foreslår å gjøre Trumps feriehus Mar-a-Lago om til et eget skattedistrikt, for så å pålegge det en avgift som skal betale for presidentens sikkerhetskostnader. På nåværende tidspunkt går beskyttelse av presidenten rett ut av skattyternes lommebøker, ifølge Kerner.(Vilkår)

General Services Administration White House Military Office Donald Trump USA Trump Tower Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.