Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
– Både vi og Orkla retter investeringene mot selskaper som retter seg mot konsumenter. Alt fra personlig pleie til maling til sjokolade, sa Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv forrige uke. Her sammen med datteren Karoline Hagen Kjos. Foto: Mikaela Berg
– Både vi og Orkla retter investeringene mot selskaper som retter seg mot konsumenter. Alt fra personlig pleie til maling til sjokolade, sa Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv forrige uke. Her sammen med datteren Karoline Hagen Kjos. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

Langt svakere for Hagen

Til tross for økte inntekter falt lønnsomheten i Hagen-familiens investeringsselskap Canica.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

 Resultatet før skatt ble barbert med over 75 millioner kroner, en nedgang på 64 prosent i forhold til året før. 

– Canica er et privat eid selskap og vi ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det som følger av regnskapet og styrets beretning, skriver administrerende direktør Nils Selte i Canica i en epost til Dagens Næringsliv.  

Også i 2015 var lønnsomheten under press i Canica (se grafikk). I løpet av de siste to årene har resultat før skatt falt fra godt over én milliard kroner i 2014 og 2013 til 42 millioner kroner i 2016. 

Canica, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 10170 9786 3,9 %
Driftsresultat (ebit) -268 -188 -%
Resultat før skatt 41,6 116,9 -64,4%

Svak avkastning på børsen

Resultatet for 2016 er blant annet tynget av lavere avkastning på Canicas investeringer i aksjer og andre verdipapirer. Mens gevinsten på verdipapirer var på over 145 millioner kroner i 2015, var den kun på 11 millioner i fjor.

Blant Canicas største investeringer finner man i hovedsak konsumentrettede virksomheter som Orkla, Komplett, Jotun og Jernia. Gjennom Canica og investeringsselskapet Tvist 1 kontrollerer Hagen-familien nær 25 prosent av aksjene i Orkla. I år har Canica også kjøpt seg kraftig opp i vin- og brennevinsprodusenten Arcus. Ifølge Hagen ligger investeringsstrategien fortsatt fast.  

– Både vi og Orkla retter investeringene mot selskaper som retter seg mot konsumenter. Alt fra personlig pleie til maling til sjokolade, sa Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv i forrige uke da det ble kjent at Orkla selger sin eierandel i aluminiumsselskapet Sapa til Hydro.

Det lyktes ikke DN å komme i kontakt med Hagen i går. 

Venter på milliardutbytte 

Salget av Sapa gir Orkla en gevinst på rundt fem milliarder kroner, og selskapet har foreslått å betale ut et ekstraordinært utbytte på fem kroner per aksje. Dermed kan Stein Erik Hagen og hans familie se frem til en utbetaling på 1,2 milliarder kroner i løpet av sommeren

– Vi er veldig fornøyd med prisingen, men jeg skulle gjerne vært utbytte foruten. Hadde det vært opp til meg personlig, hadde pengene blitt i Orkla til bruk i videre investeringer, sa Stein Erik Hagen til DN da nyheten ble kjent(Vilkår)

ORKLA ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Canica Stein Erik Hagen Sapa Orkla Resultater Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.