Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Nå er det snart slutt for tegneprogrammet Paint, etter 32 år som grafisk Windows-verktøy. Foto: DN
Nå er det snart slutt for tegneprogrammet Paint, etter 32 år som grafisk Windows-verktøy. Foto: DN les mer

Teknologi

Nå setter Microsoft sluttstrek for Paint

Nå settes det snart sluttstrek for tegneprogrammet Paint. Microsoft har plassert Paint på dødslisten sammen med flere andre gamle kjenninger, skriver The Guardian.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter over 30 år som et av kjerneproduktene til Microsoft, er det snart slutt for tegneprogrammet Paint. Det skriver britiske The Guardian som refererer til Microsofts neste oppdatering av Windows 10, kalt Autumn Creators Update. Der kommer det en rekke nye funksjoner, mens noen av de gamle programmene forsvinner.

Paint ble lansert med den aller første versjonen av Windows 1.0 i 1985, og for mange har programmet i sine ulike versjoner opp gjennom årene vært det første møtet med et digitalt grafisk program. Paint 3D kom i april i år, men er til tross for navnet ikke noen oppdatering av Paint og har en helt annen funksjonalitet.

Selv om Paint aldri har vært noe avansert illustrasjonsprogram, har det kunnet løse enkle grafiske oppgaver for brukerne, også på jobb-pc.

Det er ikke satt noe endelig sluttidspunkt for Paint, men det er på listen over de programmene som fra høsten av ikke anbefales å bruke. 

Flere andre programmer forsvinner også. Blant dem er Outlook Express, Reader app og Reading list. (Vilkår)

Microsoft The Guardian Paint PC Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.