Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Microsofts Megan Saunders lover at MS Paint skal videreføres. Her under presentasjonen av arvtageren, Paint 3D, i New York. Foto: Richard Drew, AP/Scanpix
Microsofts Megan Saunders lover at MS Paint skal videreføres. Her under presentasjonen av arvtageren, Paint 3D, i New York. Foto: Richard Drew, AP/Scanpix les mer

Teknologi

Microsoft bøyer av – viderefører MS Paint

Voldsomme kjærlighetserklæringer til MS Paint i mange land, har ifølge The Guardian fått Microsoft til å ombestemme seg og beholde programmet i Windows Store.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter å ha hatt MS Paint som et av kjerneproduktene i over 30 år, annonserte Microsoft at det var satt sluttstrek for tegneprogrammet til høsten. Nyheten ble sluppet i Microsofts liste over varslede endringer i oppdateringen av Windows 10, kalt Autumn Creators Update. Der kommer det en rekke nye funksjoner, mens noen av de gamle programmene forsvinner.

De voldsomme reaksjonene på nettet, har ført til at Microsoft nå velger å tilby Paint videre som et program i Windows Store. 

– MS Paint blir værende, det får bare et nytt hjem snart, i Windows Store der det blir gratis, skriver Megan Saunders i Microsoft i en blogg.

– Vi har sett en enorm flom av støtte og nostalgi rundt MS Paint. Hvis dette har lært oss noe, er det at etter 32 år har MS Paint veldig mange fans, skriver hun.

Paint ble lansert med den aller første versjonen av Windows 1.0 i 1985, og har for mange vært det første møtet med et grafisk program på pc-en. Paint 3D kom i april i år, men er til tross for navnet ikke noen oppdatering av Paint og har en helt annen funksjonalitet.

Selv om Paint aldri har vært noe avansert illustrasjonsprogram, har det kunnet løse enkle grafiske oppgaver for brukerne, også på jobb-pc. Når programmet nå ikke lenger er en fast del av Windows, som for eksempel Notepad, blir det ikke lenger installert som en del av pakken på arbeidsplassene rundt om. Hjemmebrukere vil fortsatt fritt kunne laste det ned.(Vilkår)

Microsoft Paint Megan Saunders Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.