Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Volkswagen-topp Oliver Schmidt innrømme skyld i utslippsjukssaken.  Foto: HANDOUT
Volkswagen-topp Oliver Schmidt innrømme skyld i utslippsjukssaken.  Foto: HANDOUT les mer

James Liang

VW-topp sier seg skyldig i utslippsjuks

Volkswagen-toppen Oliver Schmidt innrømmer å ha kjent til jukset med utslippsdata fra den tyske bilgigantens dieselbiler i USA.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Schmidt hadde fra 2012 til 2015 en sentral lederstilling i Volkswagens amerikanske virksomhet og er tiltalt for bedrageri og for å ha forsøkt å dekke over utslippsjukset.

4. august må han møte for en føderal dommer i Michigan, og han kommer da ifølge påtalemyndigheten til å innrømme straffskyld.

Påtalemyndigheten og Schmidts forsvarere orienterte denne uka dommeren om beslutningen, som også bekreftes av det amerikanske justisdepartementet.

Schmidt blir den andre VW-toppen som sier seg skyldig i forbindelse med utslippsjukset i USA. I 2016 medga VW-ingeniøren James Liang at han hadde vært med på å utvikle innretningen som fikk selskapets dieselmotorene som å framstå som mer miljøvennlige enn de i realiteten var.

Amerikanske myndigheter avdekket jukset i 2015 og fant at utslippene fra VWs dieselmotorer lå opptil 40 ganger høyere enn tillatt.

VW har tidligere gått med på å betale 34 milliarder kroner i bøter til amerikanske myndigheter, og dette kommer på toppen av de 140 milliarder kronene de har gått med på å betale i erstatning til bileiere, forhandlere og miljøformål.(Vilkår)

Volkswagen Utslippsskandalen USA Volkswagens amerikanske Michigan James Liang
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.