Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Opptøyenne i Venezuela fortsetter Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/NTB scanpix
Opptøyenne i Venezuela fortsetter Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

To drept i opptøyer i Venezuela

En 16 år gammel gutt og en 30 år gammel mann ble onsdag drept under protester mot Venezuelas president Nicolás Maduros forslag til grunnlovsendringer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag innledet opposisjonen en 48 timer lang generalstreik i landet. Flere demonstranter kastet veikjegler på folk som forsøkte å gå på jobb.

Påtalemyndigheten i landet opplyser at en 16 år gammel gutt ble drept i opptøyene. De vil foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet.

Bølge av voldelige protester

Vest i landet ble en 30 år gammel mann ble skutt og drept under demonstrasjoner. Siden april er nå 105 personer drept i opptøyer og sammenstøt i landet.

Venezuela har hatt en bølge av voldelige protester utløst av et mislykket forsøk fra høyesterett om å frata den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen makt. Retten er lojal mot den sittende presidenten Nicolás Maduro.

Opposisjonen i landet krever at Maduro går av og mener at hans politikk er årsak til den dype økonomiske krisen som preger landet.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Venezuela Nicolas Maduro Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.