Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Opptøyenne i Venezuela fortsetter Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/NTB scanpix
Opptøyenne i Venezuela fortsetter Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

To drept i opptøyer i Venezuela

En 16 år gammel gutt og en 30 år gammel mann ble onsdag drept under protester mot Venezuelas president Nicolás Maduros forslag til grunnlovsendringer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Onsdag innledet opposisjonen en 48 timer lang generalstreik i landet. Flere demonstranter kastet veikjegler på folk som forsøkte å gå på jobb.

Påtalemyndigheten i landet opplyser at en 16 år gammel gutt ble drept i opptøyene. De vil foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet.

Bølge av voldelige protester

Vest i landet ble en 30 år gammel mann ble skutt og drept under demonstrasjoner. Siden april er nå 105 personer drept i opptøyer og sammenstøt i landet.

Venezuela har hatt en bølge av voldelige protester utløst av et mislykket forsøk fra høyesterett om å frata den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen makt. Retten er lojal mot den sittende presidenten Nicolás Maduro.

Opposisjonen i landet krever at Maduro går av og mener at hans politikk er årsak til den dype økonomiske krisen som preger landet.(Vilkår)

Venezuela Nicolas Maduro Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.