Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
USAs finansminister Steven Mnuchin kunngjorde nye sanksjoner mot Venezuela.  Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
USAs finansminister Steven Mnuchin kunngjorde nye sanksjoner mot Venezuela.  Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix les mer

Utenriks

USA tar oppgjør med venezuelansk "tyranni"

USA innfører sanksjoner mot åtte venezuelanske politikere, deriblant broren til tidligere president Hugo Chávez. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det amerikanske finansdepartementet opplyser at sju av personene er nåværende eller tidligere statlige tjenestemenn. USA anklager dem for å støtte opprettelsen av Venezuelas nye grunnlovsgivende forsamling. Blant personene er Adan Chávez, broren til landets avdøde president.

– Det at regimet ignorerer folkets vilje, er uakseptabelt, og USA kommer til å stå sammen med dem i opposisjon til tyranni fram til et fredelig og velstående demokrati er gjenopprettet, sier USAs finansminister Steven Mnuchin.

I en uttalelse fra amerikanske myndigheter heter det at den nye forsamlingen ble opprettet gjennom en «udemokratisk prosess oppmuntret av regjeringen til president Nicolás Maduro for å undergrave viljen til det venezuelanske folket».

Sanksjonene innebærer at eventuelle verdier de åtte personene har i USA, fryses. Videre forbys amerikanske borgere og selskaper å gjøre forretninger med dem.

USA innførte i juli sanksjoner mot president Maduro og stemplet ham som diktator.

USA, EU og en rekke latinamerikanske land har rettet kraftig kritikk mot valget på en ny grunnlovgivende forsamling, som støtter Maduro. Forsamlingen har erklært seg selv overordnet den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen og alle øvrige deler av landets statsapparat.(Vilkår)

EU Steven Mnuchin Nicolas Maduro Adan Chávez Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.