Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Stephen Schwarzman (th) i Blackstone Group LP, som via selskapet GSO Capital Partners selger seg videre ned i Norske Skog. Her er den mektige konsernsjefen i samtale med President Donald Trump under et møte i Det Hvite Hus. Foto: Olivier Douliery/Bloomberg
Stephen Schwarzman (th) i Blackstone Group LP, som via selskapet GSO Capital Partners selger seg videre ned i Norske Skog. Her er den mektige konsernsjefen i samtale med President Donald Trump under et møte i Det Hvite Hus. Foto: Olivier Douliery/Bloomberg les mer

Finans

Største aksjonær kvitter seg med enda flere Norske Skog-aksjer

Det amerikanske investeringsfondet Blackstone selger seg videre ned i kriserammede Norske Skog. I dag går fristen ut for papirprodusentens obligasjonseiere til å godta refinansieringsforslagene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

GSO Capital Partners, som er eid av det amerikanske investeringsfondet Blackstone Group, fortsetter å kvitte seg med Norske Skog-aksjer.

I en børsmelding fredag morgen opplyses det at selskapet har solgt nær 1,4 millioner aksjer til kurs 0,35 kroner per aksje. 

Etter dette eier GSO 23,97 millioner aksjer i Norske Skog, som tilsvarer en andel på 8,591 prosent av selskapet. 

Har solgt seg kraftig ned 

Det er litt over en uke siden GSO meldte nedsalg av store deler av sin Norske Skog-aksjebeholdning. Onsdag i forrige uke reduserte GSO sin eierandel til 15,6 prosent, før det torsdag kvittet seg med en firedel av sine aksjer og reduserte eierandelen til 11,8 prosent. Tirsdag denne uken solgte GSO seg ned til en andel på 10,99 prosent, før det onsdag reduserte andelen til 9,09 prosent. 

DN var i kontakt med Balckstone i forrige uke, som ikke ønsket å kommentere nedsalget.

GSO Capital Partner er tross nedsalget største aksjonær i Norske Skog.

I tillegg til å ha vært største aksjonær i Norske Skog, har Blackstone også vært en av de største viktigste långiverne til papirprodusenten. I utgangspunktet var GSO Capital Partners långivere, men har senere kjøpt aksjer for å kunne påvirke beslutningene til selskapet.

Frist fredag 

Fredag går den foreløpige fristen ut for det kriserammede selskapet til å finne en løsning. Selskapet har en foreløpig avtale om frys av låneforpliktelsene med de fleste av sine långivere til i dag, hvor det enten vil komme med et nytt refinansieringsforslag, eller få på plass en ny såkalt stillstands-avtale med långiverne.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer