Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kina følger nøye med på utviklingen i ordkrigen mellom USA og Nord-Korea. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/NTBScanpix
Kina følger nøye med på utviklingen i ordkrigen mellom USA og Nord-Korea. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/NTBScanpix les mer

Utenriks

Nord-Korea-konflikten: Kina med skarp advarsel til USA

Kina bryter flere dagers taushet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ordkrigen mellom Donald Trump og Nord-Korea har eskalert kraftig de siste dagene.

Det har sendt den såkalte frykt-indeksen til det høyeste nivået på ni måneder, og fredag åpner Oslo Børs rett ned.

Nord-Korea reagerte momentant på at FNs sikkerhetsråd sist lørdag enstemmig vedtok nye sanksjoner mot landet.

Tirsdag fyrte Trump av en salve mot Nord-Korea fra sin golfferie:

– Nord-Korea vil bli møtt med en ild og vrede som verden aldri før har sett hvis de fortsetter med å true USA. Han har vært svært truende, sa han om den nordkoreanske lederen, Kim Jong-un.

Kort etter kom responsen fra Nord-Korea, via det offisielle nyhetsbyrået KCNA, om at Nord-Korea vurderer å ramme amerikanske militærbaser på den amerikanske stillehavsøyen Guam i Stillehavet med ballistiske missiler.

Etter å ha tenkt seg om et par dager sa Trump han var usikker på om advarselen til Nord-Korea var sterk nok. Trump ber videre Nord-Korea om å «ta seg sammen», ellers vil landet være så ille ute «som få andre nasjoner noen gang har vært».

- Vil reagere med fast hånd

Fra Kina har det imidlertid de siste dagene vært ganske stille om denne konflikten.

Inntil nå.

I en lederartikkel i den statseide engelskspråklige kinesiske avisen Global Times legges det ikke skjul på at Kina har sterke synspunkter på konflikten.

I lederen heter det at Kina på nåværende tidspunkt ikke er i stand til å overtale Washington eller Pyongyang til å trekke tilbake truslene.

Det heter videre at Kina vil gjøre det helt klart for alle sider at de må forstå at når deres handlinger truer Kinas interesser, vil Kina reagere med en fast hånd.

– Kina gjør det også klart at hvis Nord-Korea avfyrer missiler som truer USAs territorium først og USA gjengjelder, vil Kina forbli nøytral. Men hvis USA og Sør-Korea angriper og forsøker å styrte det nordkoreanske regimet og endre det politiske mønsteret på den koreanske halvøya, vil Kina forhindre dem fra å gjøre det, heter det i lederartikkelen.(Vilkår)

Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.