Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Finans

Rente

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Amerikanske statsrenter var lite endret fredag ettermiddag, etter at konsumprisene for juli kom inn noe svakere enn ventet. Analytikere trekker frem at inflasjonstakten har stabilisert seg.

Konsumprisen i USA steg 0,1 prosent i juli på månedsbasis, mens det var ventet en oppgang på 0,2 prosent. På årsbasis var indeksen opp 1,7 prosent.

DNB Markets trekker frem at inflasjonstakten har stabilisert seg de seneste månedene.

– Det ser ut til at den nedadgående tendensen vi hadde tidligere i år har stoppet opp, men i forhold til det man hadde sett for seg litt lenger tilbake i tid er det overraskende at inflasjonen har falt, sier DNB-seniorøkonom Knut Magnussen til TDN Finans.

Videre tror han at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve ønsker å se en viss oppgang på i inflasjonen igjen før den hever renten videre.

– Vi venter ikke renteheving før i desember, så det er god tid til at det kan trekke litt oppover, så jeg tror ikke det betyr så mye for Fed i det korte bildet, sier han.

Ellers er det ventet at oppmerksomheten i rente- og valutamarkedene neste uke rettes mot referatet fra Feds seneste rentemøte. Referatet legges frem onsdag klokken 20:00.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer