Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Tirsdag ble det kjent at HBO fikk hacket Game ig Thrones--materiale, og deler er lagt ut på nettet. Bildet viser Nikolaj Coster-Waldau sp, Jaime Lannister. Foto: Macall B. Polay / NTB Scanpix
Tirsdag ble det kjent at HBO fikk hacket Game ig Thrones--materiale, og deler er lagt ut på nettet. Bildet viser Nikolaj Coster-Waldau sp, Jaime Lannister. Foto: Macall B. Polay / NTB Scanpix les mer

Game of Thrones

HBO tilbød «Game of Thrones»-hackere 2 millioner kroner

Hackerne som angrep TV-serieprodusenten HBO og blant annet stjal et manus fra «Game of Thrones», skal ha fått tilbud om 2 millioner kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En av sjefene i HBO, John Beyler, skal ha skrevet en epost og takket hackerne for å ha gjort dem oppmerksomme på svakheter i systemet. Han skal ha bedt hackerne om en ukes utsettelse og var villig til å betale hackerne 250.000 dollar, et beløp som tilsvarer 2 millioner kroner. Ifølge eposten datert 27. juli som hackerne har sendt kopi av til blant annet Variety , kaller Beyler beløpet belønning for å ha funnet feil i datasystemene.

– Det er interessant at HBO fremstiller dette som belønning for å finne feil i datasystemene. HBO blir utpresset, konstaterer Pablo Garcia i datasikkerhetsselskapet FFRI North America.

Farlig strategi

HBOs fremgangsmåte utgjør en farlig strategi som viser at det lønner seg å slå til mot Hollywood, mener sikkerhetsselskapet Area 1 Securitys sjef Oren Falkowitz.

Det var Variety som tidligere denne uken skrev at en eller flere hackere som kaller seg Mr. Smith, stjal flere filer fra HBO og publiserte dem på nettet mandag. Blant annet skal det ha dreid seg om manuskript fra fem uutgitte episoder av «Game of Thrones» og interne dokumenter, inkludert informasjon om ansatte.

I en video sendt til HBO-sjef Richard Plepler krevde hackerne «sin 6 måneders lønn i bitcoin», noe de antydet beløper seg til minst 6 millioner dollar.

En person involvert i granskingen har overfor Variety bekreftet eposten sendt av Beyler, og sier det var et forsøk på å kjøpe tid for å undersøke situasjonen grundigere.

Det er uklart om HBO har utbetalt beløpet, og selskapet vil ikke kommentere saken. HBO har bedt om bistand fra politi og datasikkerhetsselskaper.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
HBO Hacking Game of Thrones
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer