Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

KRF-leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd med at andre bruker kristne verdier for å utestenge. Foto: Alley, Ned,/NTB scanpix
KRF-leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd med at andre bruker kristne verdier for å utestenge. Foto: Alley, Ned,/NTB scanpix les mer

Knut Arild Hareide

Hareide kritiserer politikere for å utnytte kristne verdier

Knut Arild Hareide sa andre politikere bruker kristne verdier for å stenge enkeltgrupper ute av samfunnet, da KrF holdt sin valgkampåpning i Bergen lørdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fra talerstolen på Baluba Lekeland understreket Krf-lederen at politikerne må enes om hvordan den kristne kulturarven skal bevares.

– Dette er også viktig fordi enkelte politikere bruker kristne verdier som et rødt kort for å stenge enkeltgrupper ute fra samfunnet vårt. Det er i realiteten å snu de kristne verdiene på hodet, sa Hareide.

Ønsker svar

Han oppfordret også de andre partiene til å svare på om de vil imøtekomme Krfs samarbeidskrav, som ble presentert torsdag.

– Tidligere denne uken fremmet KrF fem verdiutfordringer til det politiske Norge. Men bare Senterpartiet svarte på utfordringene. De andre partiene har ikke engang villet kommentere dem. Og det selv om de alle sier at kristne verdier er viktig, sa Hareide, og fortsatte:

– Nå gir jeg meg ikke før jeg får svar.

Punktene han mener partiene må garantere for inkluderer at skolegudstjenesten og KRLE-faget skal bestå, at aktiv dødshjelp aldri skal tillates, og at Norge skal stille opp for fattige og forfulgte.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hareide KrF Kristelig Folkeparti Knut Arild Hareide
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer